День Європи: кураторська година «Відповідність українських систем стандартизації стандартам ЄС”

Shares

14 травня 2021року  в групі МТ-2 кафедри метрології та інформаційно-вимірювальної техніки (куратор ШАВУРСЬКА Людмила) було проведено кураторську годину на тему «Відповідність українських систем стандартизації стандартам ЄС”, присвячений Дню Європи.

Головною ідеєю заходу стало відзначення історичної для нашої країни події – затвердження Радою ЄС рішення про безвізовий режим для громадян України. День Європи відзначається щорічно: 5 травня – Радою Європи та 9 травня – Європейським Союзом як річниця проголошення плану виходу Європи з післявоєнної кризи Міністром закордонних справ Франції Робером Шуманом 9 травня 1950 року, відомої також, як Декларація Шумана. В України свято відзначають з 2003 року у третю суботу травня.

Завідувач кафедри метрології та інформаційно-вимірювальної техніки професор ПОДЧАШИНСЬКИЙ Юрій в аудиторії 226 розповів про важливі задачі з приведення системи стандартів та метрологічного забезпечення в Україні до вимог стандартів ЄС. Успішне вирішення цих задач дозволить стимулювати розвиток промисловості в Україні, підвищити якість промислової продукції, товарів та послуг.

Студентам групи МТ-2 як майбутнім інженерам-метрологам потрібно ознайомитися з сучасними системами стандартизації та згодом взяти участь у приведенні цих систем у відповідність до стандартів ЄС. З цією метою старший викладач кафедри метрології та інформаційно-вимірювальної техніки ОМЕЛЬЧУК Ігор ознайомив студентів групи МТ-2 з сучасним станом метрологічного забезпечення та систем стандартизації, що використовуються у виробничій діяльності ДП «Житомирстандартметрологія». Співробітництво Державного університету «Житомирська політехніка» з цим підприємством здійснюється в рамках договору про співпрацю.

В продовження заходу студенти групи МТ-2 МАЗУРЧУК Надія, ВОВК Валентин, ЗАЄЦЬ Дар’я, МИРОНОВ Богдан та ТИМОЩУК Михайло виступили з підготовленими рефератами та доповідями за темою кураторської години.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */