Викладачі та студенти Житомирської політехніки взяли участь у Обласному STEM-репортажі, присвяченому наслідкам Чорнобильської катастрофи

Shares

27 квітня 2021 року відбувся Обласний STEM-репортаж “Чорнобиль: минуле, сучасне, майбутнє”, який об’єднав більше 100 учасників. Активну участь у даному заході взяли співробітники кафедри екології та студенти спеціальностей “Екологія” та “Технології захисту навколишнього середовища” Державного університету “Житомирська політехніка”.

Із промовами виступили: Віра Рогова, заступник Міністра освіти і науки України; Наталія Осипович, т.в.о. начальника освіти і науки ЖОДА; Микола Семенюк, заступник начальника управління екології і природних ресурсів ЖОДА; Володимир Вербицький, директор Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді.

У ролі спікерів були запрошені доценти кафедри екології Житомирської політехніки к.с.-г.н., доц. Курбет Т.В. та к.с.-г.н. Мельник В.В., які презентували доповіді на теми: «Особливості реабілітації радіоактивно забруднених територій» та “Екологічні наслідки аварії на Чорнобильській АЕС для лісових екосистем України” відповідно.

Також були представлені доповіді на теми: «Чорнобиль в архівних документах», «Радіоактивність. Механізм надходження радіонуклідів в продукти харчування та організм людини», «Розвиток екологічної освіти в природному заповіднику «Древлянський», «Аспекти збереження здоров’я людини від впливу радіоактивного забруднення», «Проблеми лісів Житомирського Полісся», «Сучасний стан орнітофауни на територіях забруднених радіонуклідами».

Дякуємо організаторам та учасникам за цікавий та змістовний захід!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */