Круглий стіл з обговорення змісту та перспектив розвитку освітніх програм кафедри АтаКІТ ім. проф. Б.Б. Самотокіна

Shares

20 квітня 2021 року кафедрою автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій ім. проф. Б.Б. Самотокіна було організовано та проведено круглий стіл з обговорення змісту, особливостей реалізації і перспектив розвитку освітніх програм «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» та «Робототехніка та комп’ютеризовані системи управління» для бакалаврського та магістерського рівнів за участі зовнішніх стейкхолдерів спеціальності – представників провідних підприємств та організацій регіону. Зустріч було проведено в онлайн-режимі у формі відеоконференції.

В обговоренні взяли участь керівники та представники компаній, які впродовж ряду років є партнерами випускової кафедри, факультету та університету, регулярно залучаються до реалізації освітнього процесу, а також є роботодавцями для випускників спеціальності 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології», зокрема ПП «НПП «Промекс», ТОВ «Магія комфорту», ДП «Євроголд Індестріз ЛТД», ТОВ «ЕНКОН», ІСМ Україна (ISM eCompany), ТОВ “Пактрейд”, ТОВ “ЄСТ”, TRADE INDUSTRIAL COMPANY AB. Багато хто з присутніх гостей є випускниками даної спеціальності. На зустрічі були присутні також гаранти обох освітніх програм.

Завідувач кафедри АтаКІТ ім. проф. Б.Б. Самотокіна, доц. Андрій Ткачук разом з провідними викладачами доповів про зміст освітніх програм, перелік освітніх компонентів, програмні результати навчання та компетентності, досягнення та формування яких забезпечують освітні програми. Було презентовано основні напрями науково-практичної діяльності, досліджень та викладання, досягнення кафедри в міжнародній діяльності, досвід співпраці з підприємствами – проведення занять на базі підприємств, проведення для здобувачів періодичних екскурсії на провідні підприємства спеціальності, участь у виставках та форумах, значний досвід та практичні напрацювання в створенні лабораторних стендів, установок та інших розробок для навчання та проведення досліджень по спеціальності. Також було представлено проекти автоматизації, що відповідають основним напрямам досліджень та викладання, програмні продукти та технології, які використовуються кафедрою в освітньому процесі; наведено результати врахування пропозицій та побажань роботодавців з попередніх круглих столів в освітніх програмах.

На круглому столі роботодавцями було висловлено ряд побажань та пропозицій щодо вдосконалення освітніх програм з метою формування необхідних знань та вмінь у здобувачів освіти даної спеціальності, які є важливими для них як потенційних працівників на відповідних підприємствах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */