Круглий стіл з обговорення змісту і перспектив розвитку освітніх програм кафедри МтаІВТ

Shares

22 квітня 2021 року в Державному університеті «Житомирська політехніка» відбувся круглий стіл «Перспективні напрями розвитку інженерної освіти в галузі метрології та інформаційно-вимірювальної техніки». Круглий стіл був організований кафедрою метрології та інформаційно-вимірювальної техніки (МтаІВТ) в дистанційній формі.

В роботі круглого столу взяли участь проректор Державного університету «Житомирська політехніка» Морозов А.В., заступник декана факультету комп’ютерно-інтегрованих технологій, мехатроніки і робототехніки Підтиченко О.В., науково-педагогічні працівники кафедри МтаІВТ.

На зустріч були запрошені та взяли участь у роботі круглого столу зовнішні стейкхолдери – представники державних установ і підприємств метрологічної галузі України та представники промислових підприємств, зокрема:

1) Державне підприємство «Житомирський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» (ДП “Житомирстандартметрологія”), заступник генерального директора Лісунова Алла Казимирівна.

2) Державне підприємство «Хмельницький науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» (ДП “Хмельницькстандартметрологія”), заступник генерального директора з метрології Рослякова Тетяна Володимирівна.

3) ДП “Хмельницькстандартметрологія”, заступник начальника відділу геометричних і механічних вимірювань Дияк Наталія Олександрівна.

4) Державне підприємство «Полтавський регіональний науково-технічний центр стандартизації, метрології та сертифікації» (ДП «Полтавастандартметрологія»), заступник генерального директора з метрології Черкашин Андрій Михайлович.

5) Науково-дослідний центр випробувань електричних ламп та технологічного обладнання ДП «Полтавастандартметрологія», начальник центру Шпак Світлана Василівна.

6) ПАТ «Електровимірювач», м. Житомир, заступник генерального директора з інновацій Лопаткін Роман Юрійович.

Завідувач кафедри МтаІВТ, заслужений метролог України, д.т.н., професор Подчашинський Ю.О. презентував присутнім освітні програми підготовки бакалаврів та магістрів «Комп’ютеризовані інформаційно-вимірювальні системи» за спеціальністю 152 «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка», що реалізуються в Державному університеті «Житомирська політехніка» для навчання здобувачів вищої освіти.

В презентації відображено структуру та зміст освітніх програм підготовки бакалаврів та магістрів, перелік навчальних дисциплін, теорій, методів та технологій, що вивчаються, відображено практичну підготовку студентів та надано кваліфікаційну характеристику випускників спеціальності 152 «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка». Також було надано звіт щодо врахування пропозицій роботодавців, висловлених на попередньому круглому столі.

Під час обговорення зовнішніми стейкхолдерами – роботодавцями було в цілому схвалено презентовані освітні програми «Комп’ютеризовані інформаційно-вимірювальні системи» та навчальні плани підготовки бакалаврів та магістрів за спеціальністю 152 «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка». В свою чергу, також було надано ряд пропозицій щодо їх удосконалення. Зокрема, наголошувалося на необхідності досконалого вивчення сучасних інформаційних технологій та їх використання в комп’ютеризованих засобах вимірювань, розвитку навичок вирішення практичних задач на підприємствах та установах. Окреслено напрями розвитку співпраці кафедри МтаІВТ з установами та підприємствами метрологічної галузі України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */