У Житомирській політехніці стартував весняний семестр проекту «Норвегія-Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему»

Shares

22 лютого 2021 р. стартував весняний семестр проекту «Норвегія-Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему». 35 слухачів проекту, серед яких 7 військовослужбовців, 20 учасників (АТО/ООС, ветерани війни; інваліди війни), 8 членів родин (дружини, вдова загиблого учаника АТО) будуть здобувати знання за напрямом «Організація власного бізнесу», з акцентом на опанування основ WEB-технологій та ознайомлення з можливостями участі в програмах регіонального, державного та міжнародного рівня щодо залучення фінансування на розвиток своїх бізнес-ідей та ідей соціального підприємництва.

Тиждень був насичений. Окрім навчання, яке проходило як в дистанційному форматі, так і в аудиторіях, відбулось ряд важливих подій.

23 лютого 2021 року із робочим візитом у Житомирській області перебував Заступник Міністра у справах ветеранів України з питань європейської інтеграції Ілляшенко Олексій Володимирович, який на запрошення керівництва Державного університету «Житомирська політехніка» також завітав до університету. Одним із питань для обговорення стало партнерство університету з Міністерством у справах ветеранів України щодо шляхів інтеграції проекту «Норвегія-Україна» в державну систему.

24 лютого 2021 року у Державному університеті «Житомирська політехніка» відбулись заходи вшанування пам’яті Героїв університету – випускників, які загинули, зокрема відкриття дошки пам’яті Героям Державного університету «Житомирська політехніка» та фотовиставки «Скажи «Так» життю після збройного конфлікту». Захід мали можливість відвідати як студенти, гості університету, так і слухачі курсів.

27 лютого 2021 року відбулось офіційне відкриття весняного семестру проекту. За інформаційної підтримки Міжнародного фонду соціальної адаптації, зокрема, Президента фонду Володимира Рубцова, слухачі курсів та запрошені гості мали можливість прослухати відео-звернення Посла Норвегії в Україні Еріка Сведала.

До відкриття проекту долучились представники влади різних рівнів: директор департаменту праці, соціальної та сімейної політики Житомирської облдержадміністрації Прокопець Юрій Васильович, директор Житомирського міського центру соціальних служб міської ради Юрченко Ольга Іванівна, міський голова м. Малина Ситайло Олександр Григорович. Кожен із них привітав як слухачів, так і українських партнерів проекту, зокрема, МФСА, Житомирську політехніку та ГО «Центр конверсії та професійної адаптації», відмітили важливість проекту для міст, містечок та області в цілому та готовність влади інтегрувати його в державну систему на рівні регіону. Серед гостей був присутній начальник територіального відділу Міністерства у справах ветеранів України Логінов Валерій Володимирович.

Окрім того, з вітальним словом на заході виступила перший проректор Державного університету «Житомирська політехніка» Оксана Олійник, відповідальна за організацію освітнього процесу на виконання договору за проектом «Норвегія-Україна» в Житомирській політехніці Ірина Жиглей, керівник ГО «Центр конверсії та професійної адаптації» Михайло Псюк, психолог проекту Наталя Харитонова.

До відкриття долучилась випускниця першого набору проекту, Наталія Гончар (м. Малин), яка подякувала команді та партнерам проекту за одержанні знання, що допомогли їй подати проект по реабілітації учасників АТО/ООС та їх дітей й виграти в конкурсі, отримавши фінансування для реалізації даного проекту протягом 2021 року. Особливо Наталя відмітила те, що проект охоплює невеликі міста та містечка, і хоч і проходить у інтенсивному режимі, проте дає свої реальні результати, чим надихнула нових слухачів не боятися складнощів та долати їх з допомогою дружньої команди проекту.

Фінальні слова випуску грудня 2020 року: «Продовженню проекту «Норвегія-Україна» в Житомирській політехніці – бути!» повною мірою реалізовані! Ми розпочали нову сторінку у житті проекту та маємо надію, що будемо радіти реалізації нових 35 успішних історій!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */