Онлайн-лекція комп’ютерної лінгвістки компанії Grammarly

Shares

14 лютого 2020 року прикладні лінгвісти Житомирської політехніки мали нагоду поспілкуватися з фахівцем своєї галузі – комп’ютерною лінгвісткою компанії Grammarly Валерією Лакустою. До зустрічі долучилися колеги та студенти спорідненої кафедри-партнера прикладної лінгвістики Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова.

Онлайн-зустріч на тему «Комп’ютерна лінгвістика into the wild або як навчити комп’ютер розуміти людську мову» видалася надзвичайно інформативною, практичною, динамічною та інтерактивною.

Пані Валерія розповіла про задачі комп’ютерного лінгвіста – створення голосових асистентів, розпізнавання мовлення, сентимент-аналіз (розпізнавання емоцій), створення чат-ботів тощо. Студенти дізналися про технології, на яких працюють чат-боти, мови програмування, актуальні нині для виконання завдань прикладної лінгвістики.

Особливу увагу було приділено задачам компанії Grammarly, що викликало значний інтерес учасників зустрічі, оскільки багато студентів користуються продуктами компанії, виконуючи свої навчальні задачі. Гостя розповіла про власний досвід написання кодів для перевірки орфографії, продемонструвала як фільтрувати спам, як подолати гендерні стереотипи у спілкуванні, як розпізнати сарказм та багато іншого. Важливим став перелік необхідних для комп’ютерного лінгвіста вмінь, представлений фахівцем-практиком.

Студенти та викладачі кафедри теоретичної та прикладної лінгвістики факультету публічного управління та права щиро дякують Валерії Лакусті за проведену зустріч та сподіваються на подальшу співпрацю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */