Фінал Всеукраїнської ініціативи Cisco IoT Step by Step – 2020 з Житомирською політехнікою

Shares

У 2020 році Академія Cisco, Центри підтримки академій та підготовки інструкторів Cisco Державного університету «Житомирська політехніка» як керівники та учасники організаційних комітетів активно долучалися до підготовки та проведення різних навчальних та просвітницьких заходів від компанії Cisco, зокрема, ініціатив Safe Internet Day-2020, Cybersecurity Step by Step 2020-2021, IoT Step by Step-2020.

У цих заходах взяли участь тисячі учнів та студентів, сотні вчителів та викладачів, що були зацікавлені в опануванні новітніх інформаційних технологій, апаратних та програмних рішень з комп’ютерних мереж, операційних системи, кібербезпеки, інтернету речей, програмування тощо.

9 – 11  грудня 2020 року відбувся фінальний етап одного з заходів – ініціативи Cisco IoT Step by Step – 2020, для якого було обрано інноваційний формат проведення – Cisco онлайн-хакатон на тему «Інфекційні хвороби: ІоТ для запобігання та профілактики». До фіналу ініціативи потрапили 10 учнівських, студентських, курсантських команд з різних регіонів України, які активно готувалися до завершального змагання під керівництвом тренерів-інструкторів академій Cisco у своїх навчальних закладах.

Протягом трьох днів хакатону команди плідно працювали над генерацією ідей, їх обговоренням, модифікацією, менторськими перевірками, розробкою прототипів фізичних пристроїв, розробкою алгоритмів та їх програмною реалізацією, тестуванням системи,  розробкою бізнес-проектів, презентацій тощо.

Для проведення менторської перевірки ідей команд були залучені досвідчені фахівці – представники оргкомітету та ІТ-галузі. Від Житомирської політехніки менторами були доцент кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки, к.т.н., доцент Ігор Пулеко та завідувач кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки, к.т.н. Андрій Єфіменко. Завершальним кроком хакатону був захист проекту перед журі, яке складалося з експертів-представників ІТ-бізнесу Артема Віжуткіна (Компанія Мегатрейд), Євгена Стефанюка (IoT Ukraine), Олексія Рибака (IoT Solution).

Варто зазначити, що всі ідеї та розробки команд були цікавими, оригінальними, ґрунтовно пропрацьованими та якісно представленими. Кожна з них вартувала призового місця. Але за умовами хакатону необхідно було визначити команду-переможця та команди-призери:

І місце –  Команда «LNZ Squad» (тема «Моніторинг кількості людей в транспорті»).

ІІ місце –  Команда «Галицькі ІоТішники» (тема «Моніторинг кількості людей в транспорті»).

ІІІ місце – Команда «В ІТ (айті) вийти» (тема «Моніторинг кількості людей в приміщенні»).

Підкреслимо, що команда «В ІТ (айті) вийти» представляла Ірпінський ліцей інформаційних технологій, академія Cisco якого функціонує під егідою Центру підтримки академій Cisco Житомирської політехніки.

Щиро дякуємо організаторам Cisco IoT Step by Step – 2020: Наталії Поляковій, Сергію Дзюбі, Оресту Костіву, Анатолію Чепинозі, Андрію Єфіменко, Олені Домотенко.

Запрошуємо до участі в Cisco IoT Step by Step – 2021!

Організаційний комітет ініціативи  Cisco IoT Step by Step – 2020

 

З питань участі у ініціативах Cisco, підготовки інструкторів та відкриття академій Cisco у Ваших навчальних закладах звертайтеся до Центру підтримки академій та Центру підготовки інструкторів Cisco Державного університету «Житомирська політехніка» (Cisco ASC&ITC Zhytomyr Polytechnic State University)

Контактна особа:

Андрій Єфіменко, завідувач кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки Державного університету “Житомирська політехніка”, керівник Центру підтримки академій та Центру підготовки інструкторів академій Cisco Державного університету “Житомирська політехніка”

т. м.:            +38(067)-388-76-17 (+Viber,+Telegram)

e-mail:          yefimenko.andrii@gmail.com

Facebook:     https://www.facebook.com/andrii.yefimenko.10

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */