Міжнародна наукова конференція “Сучасні виклики сталого розвитку бізнесу” відбулася 5 листопада 2020 року на базі Житомирської політехніки

Shares

Факультетом бізнесу та сфери обслуговування Державного університету “Житомирська політехніка” 5 листопада 2020 року було проведено Міжнародну наукову конференцію “Сучасні виклики сталого розвитку бізнесу”.

З вітальним словом до учасників конференції звернулась проректор з науково-педагогічної роботи та молодіжної політики Житомирської політехніки, к.е.н., доц. Олена Денисюк, яка привітала учасників конференції та наголосила на актуальності розгляду питань сталого розвитку бізнесу та формування підприємницьких бізнес-моделей, особливо під час кризи внаслідок пандемії COVID-19. Вступне слово було надано завідувачці кафедри менеджменту і підприємництва, д.е.н., доц. Остапчук Тетяна, яка також привітала учасників конференції в незвичному дистанційному форматі та побажала плідної роботи в рамках наукової дискусії.

Проблемам розробки механізму адаптації суб’єктів господарювання до умов зовнішнього середовища присвячена доповідь к.е.н., доцента кафедри менеджменту і підприємництва Орлової Катерини (Mechanism of business subjects’ adaptation to the conditions of external environment).

Особливості політики ціноутворення на стоматологічному ринку України були розкриті в доповіді магістрантки за спеціальністю 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» Власюк Олени.

Результати впливу платоспроможності та ділової активності на прибутковість підприємств добувної галузі України презентував у своїй доповіді д.е.н., доц. кафедри фінансів і кредиту Полчанов Андрій.

Виступ студентки спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» Адаменко Анастасії був присвячений теоретичним аспектам дивідендної політики підприємств корпоративного типу.

Окрема увага та активна дискусія відбулася щодо доповіді, презентованої  ст. викл. кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Павлюк Валентина: «Моноконцептуальні заклади. Тренд чи необхідність?»

Результати дослідження щодо розвитку міжнародних економічних відносин в умовах викликів цифровізації та карантину були представлені у доповіді Шестакової Анни, к.е.н., ст. викл. кафедри цифрової економіки та міжнародних економічних відносин.

Магістрантка спеціальності 292«Міжнародні економічні відносини» Кіян Яна доповідала на тему: «Sustainable Finance Taxonomy of the EU».

Також у роботі конференції взяли участь аспіранти, що навчаються за спеціальністю 071 «Облік і оподаткування». Зокрема, досліджено вплив соціального капіталу на сталий розвиток у доповіді Захарова Дмитра. Поплавська Вікторія представила результати досліджень щодо методології бухгалтерського обліку придбання прав на торгову марку на підставі договору про передачу виключно майнових прав інтелектуальної власності. Якісні характеристики фінансової інформації та розкриття інформації про державну допомогу презентувала Осіпчук Дарина.

Всього у міжнародній конференції було зареєстровано 185 учасників, 10 з яких мали можливість виступити під час онлайн засідання конференції.

У конференції взяли участь представники таких навчальних закладів як Херсонський державний аграрно-економічний університет, Львівський торговельно-економічний університет, Закарпатський угорський інститут ім. Ф.Ракоці ІІ, ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана», Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, Національний університет водного господарства та природокористування, Харківський торговельно-економічний інститут КНТЕУ, Харківський національний університет будівництва та архітектури, Одеський національний економічний університет, Таджицький державний університет права, бізнесу та політики, Брестський державний технічний університет та ін.

Підсумки конференції були підведені завідувачем кафедри менеджменту і підприємництва д.е.н., доц. Остапчук Тетяна, яка подякувала учасникам та побажала подальшої плідної наукової роботи викладачам та студентам факультету бізнесу та сфери обслуговування.

З матеріалами конференції можна буде пізніше ознайомитися на сайті університету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */