Ми знову перші! Житомирська політехніка – єдиний університет регіону, що потрапив у рейтинг вишів для ІТ-галузі

Shares

Інтернет-портал DOU представив черговий рейтинг закладів вищої освіти для ІТ-галузі, що побудований на результатах Вступної кампанії 2020 року. В основі рейтингу – конкурсний бал, з яким абітурієнти вступали в омріяні виші. Інформаційним ресурсом для побудови рейтингу був портал «Єдина державна електронна база з питань освіти».

Методика побудови обґрунтована авторами рейтингу за посиланням. Укладачі рейтингу обрали заклади вищої освіти, що отримали не менше як 200 заявок на всі IT-спеціальності. За результатами такого відбору, в рейтинг потрапили лише 82 університети.

Житомирська політехніка у даному рейтингу посіла 17 місце з середньозваженим конкурсним балом 159,8. При загальній кількості заяв на ІТ-спеціальності – 1517.

Джерело: за матеріалами сайту

Спеціальності університету, які аналізувались укладачами рейтингу – «Комп’ютерні науки», «Інженерія програмного забезпечення», «Кібербезпека», «Комп’ютерна інженерія», «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології», «Інформаційні системи та технології», «Телекомунікації та радіотехніка».

Житомирська політехніка – єдиний університет регіону, який потрапив до даного рейтингу. Якщо розглядати ТОП-ві ІТ-спеціальності, за якими надійшло найбільше заяв абітурієнтів до закладів вищої освіти, то Житомирська політехніка за спеціальністю «Кібербезпека» посіла 5 місце в Україні, спеціальністю «Комп’ютерна інженерія» – 7 місце, спеціальністю «Інженерія програмного забезпечення» – 9 місце.

Спеціальність «Кібербезпека»:

Джерело: за матеріалами сайту

Спеціальність «Комп’ютерна інженерія»:

Джерело: за матеріалами сайту

Спеціальність «Інженерія програмного забезпечення»:

Джерело: за матеріалами сайту

За даними порталу «Єдина державна електронна база з питань освіти» в Україні функціонує 418 закладів освіти, що здійснюють підготовку бакалаврів на базі повної загальної середньої освіти. На підставі інформації даного порталу, відзначимо високий конкурсний бал абітурієнтів, які вступали на бакалаврат у Житомирську політехніку у 2020 році і за іншими спеціальностями університету.

Державний університет «Житомирська політехніка» є не лише лідером регіону, а й займає провідні місця за конкурсним балом вступу на навчання серед закладів вищої освіти України! Спеціальність «Гірництво» – 2 місце, «Біомедична інженерія» та «Транспортні технології (на автомобільному транспорті)» – 5 місце, «Правоохоронна діяльність» та «Міжнародні економічні відносини» – 8, «Технології захисту навколишнього середовища», «Прикладна механіка» та «Галузеве машинобудування» – 10.

Зростання конкурсного балу, з яким абітурієнти вступали до Житомирської політехніки забезпечило збільшення кількості бюджетних місць, що були виділені МОН України університету за принципом «бюджетне місце йде в університет за абітурієнтом». Так, у 2020 році за освітнім ступенем «бакалавр» на базі повної загальної середньої освіти Житомирська політехніка отримала на 25% більше рекомендацій державного замовлення за широким конкурсом ніж у 2019 році.

Нагадаємо, що цього року на навчання за державним замовленням у Житомирську політехніку вступили шість осіб з конкурсним балом 200. Рішенням Вченої ради університету від 24 вересня 2020 року студентам-першокурсникам освітнього ступеня «бакалавр», з числа осіб, у яких конкурсний бал при зарахуванні 200 балів, призначено стипендію ректора Державного університету «Житомирська політехніка» на 2020/2021 навчальний рік.

Найкращі абітурієнти обирають найбільш рейтинговий університет Житомирщини та стають студентами Державного університету «Житомирська політехніка»!

#ЦеЖ_Політехніка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */