Проектом студентів Житомирської політехніки “Зелений театр” офіційно відкрили “Майстерня міста Житомира 2020”

Shares

21 вересня 2020 року у Гідропарку офіційно відбулось відкриття урбаністично-культурного проекту “Майстерня міста Житомира 2020”. Локацією для відкриття організатори обрали місце-проект, що був представлений студентами Державного університету “Житомирська політехніка”. Студенти обрали назву для громадського простору “Зелений театр”.

Автори проекту – студенти Житомирської політехніки Верстова Віта, Савенець Віталій, Венгловський Ярослав та Рутецький Володимир. Координатор проекту від університету – доцент кафедри екології Давидова Ірина.

Проект «Зелений театр» має на меті забезпечити населення культурною зоною відпочинку з насадженнями кедрів, як фактору, що має певний профілактичний та оздоровчий ефект. Цей проект дасть можливість збиратися людям із спільними інтересами, влаштовувати тематичні вечори, грати в активні ігри та такі, що розвивають розумову активність безпосередньо, організовувати лекторії, вечірній кінотеатр під відкритим небом.

Мета проекту: забезпечити молоде покоління місцем і засобами для активного відпочинку та ефективного і цікавого проведення вільного часу. Реалізація проекту дозволить підвищити рівень зацікавленості молодого населення у власному розвитку, пропагування екологічно спрямованих ідей, підвищення рівня самосвідомості серед молоді. Даний проект дасть можливість і для самореалізації, самоосвіти. Окрім того, це знизить рівень маргінальних груп у подальшому.

Ціль проекту: розвиток і підтримка активної творчої молоді, що не боїться і вміє себе проявити. Зниження рівня вживання алкоголю і цигарок серед молоді, пропаганда здорового способу життя та збереження природи.

Даний простір є відкритим для усіх категорій населення. Також передбачена можливість залучення до активного життя і осіб із обмеженими можливостями. Даний проект буде корисним для усіх категорій населення. Максимально можлива кількість людей, що можуть знаходитися на цій території одночасно – близько 50 людей.

Під час відкриття громадського простору “Зелений театр”, студенти Житомирської політехніки продемонстрували, що може відбуватися у локації такого формату. На розсуд усім присутнім гостям заходу та організаторам, студенти запропонували пісні у власному виконанні (Панчук Микола та Корзун Заріна), авторські вірші, які прочитала Верстова Віта, фехтувальна вистава Гальчин Анастасії, Затворницького Владислава та Блінової Вікторії. Ведучою заходу була Верстова Віта.

З вітальним словом до присутніх звернулися Микола Костриця – директор Департаменту економічного розвитку Житомирської міської ради, Борис Пахолюк – директор КУ «Агенція розвитку міста» Житомирської міської ради, Олена Денисюк – проректор з науково-педагогічної роботи та молодіжної політики Державного університету “Житомирська політехніка”.

Відзначимо, що студенти та викладачі Житомирської політехніки щороку беруть участь у програмі заходів даного урбаністично-культурного проекту. Більшість проектів, що подавались представниками університету протягом останніх п’яти років – успішно реалізовані.

“Майстерня міста” 2020  триватиме з 21 по 27 вересня. Детальний план заходів опублікований на сайті Житомирської міської ради. Дякуємо організаторам урбаністично-культурного проекту “Майстерня міста Житомира” за підтримку ініціатив наших студентів!

#ЦеЖ_Політехніка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */