Житомирський краєзнавець завітав до Державного університету “Житомирська політехніка”

Shares

Минулого тижня в Державному університеті “Житомирська політехніка” відбулась цікава зустріч. До університету за власною ініціативою завітав Король Павло Максимович – відомий житомирський краєзнавець (із 1968 р.), вчитель історії, працівник архіву (1966-1991 рр.). Все життя наш гість  присвятив вивченню та популяризації історії України й рідного краю серед молоді. Відзначимо, що шановний Павло Максимович цього року відсвяткував 95 річний ювілей.

Краєзнавець акцентував увагу та знаковій даті в українській історії, а саме 250 років від Дня народження Івана Петровича Котляревського – засновника нової української літератури, автора “Енеїда” та “Наталка Полтавка” ( 9 вересня 2019 року).

Павло Максимович поділився своїми напрацюваннями щодо вивчення біографії І.В. Котляревського, історією створення його найвідоміших поем, а також наголосив на особливостях поеми “Енеїда”. Крім того, краєзнавець презентував зібрані за роки життя старовинні гроші як металеві, так і паперові.

Дякуємо нашому шановному гостю за свідомість та популяризацію історії України серед студентів університету. Більш детально з наданою інформацією можна ознайомитися в аудиторії 210.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */