У конференц-залі Житомирської політехніки відбулась зустріч зі студентами-учаcниками міжнародних програм академічної мобільності 2019 року

Shares

26 грудня в конференц-залі університету відбулися збори студентів, які вже повернулись з навчання з-за кордону. Перший проректор Житомирської політехніки, проф. Олійник О.В. звернулася з привітальною промовою та подякувала студентам за успішне навчання та представлення нашого університету в Європі. На зустрічі були також присутні студенти, які мають бажання долучитись до програми Еразмус+ в майбутньому.

Студенти випускники програми Еразмус+ також в свою чергу подякували Житомирській політехніці за таку чудову можливість навчання в провідних університетах Європи, а також презентували результати свого перебування та навчання з-за кордоном. Крім відвідування лекції, бібліотек, лабораторій наші студенти мали також можливість вивчати мови країн свого перебування, відвідувати різні культурні заходи, екскурсії та подорожувати.

Нагадаємо, що в нашому університеті триває реалізація проектів за програмою Еразмус+. В попередні роки в рамках даних проектів студенти, аспіранти, викладачі мали можливість пройти навчання, стажування відповідно на базі університетів партнерів з країн ЄС. Тривалість навчання студентів – від 3 до 10 місяців. Всі витрати під час перебування за кордоном: плата за навчання, проїзд, а також кошти на побут (800-900 євро/міс) покриваються за рахунок проекту.

На наступні два роки продовжено партнерство з університетами, співпраця з якими тривала в минулі роки, а також залучено нові навчальні заклади з Польщі, Туреччини, Кіпру.

Цього року також для студентів, які навчаються за спеціальностями пов’язаними з профілем «Транспорт та логістика», з’явилася можливість пройти навчання на базі університетів партерів проекту SmaLog – «Магістерська програма з смарт-транспорту і міської логістики».

В першому семестрі 2019/2020 навчального року в рамках Еразмус+ проектів 22 студенти Житомирської політехніки було направлено на навчання до університетів країн ЄС:

Університет «Тор Вергата» м. Рим (Італія);

Університет «Ла Сапієнца» м. Рим (Італія);

Університет м. Парма (Італія);

Сілезький технологічний університет м. Катовіце (Польща);

Університет прикладних наук: технологій, економіки та дизайну м. Вісмар (Німеччина).

Вища школа м. Лілль (Франція);

Університет країни Басків м. Більбао (Іспанія);

Університет м. Кордова (Іспанія).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */