Візит партнерів з Туреччини до Житомирської політехніки

Shares

26 жовтня 2019 року в конференц-залі Державного університету «Житомирська політехніка» відбулася зустріч керівництва нашого університету з колегами з Університету Думлупінар, Туреччина, м. Кютаг’я. Плідна співпраця між нашими університетами в рамках міжнародної програми Erasmus+ вже триває майже 5 років і за цей час викладачі та студенти вже пройшли стажування або навчання в Туреччині. А викладачі та професори Університету Думлупінар, в свою чергу, не раз приїздили до Житомирської політехніки, проводили цікаві відкриті лекції нашим студентам та аспірантам.

Цього разу до нашого університету завітали проректор Університету Думлупінар з міжнародної співпраці, професор Хасан Гочмез та начальник відділу міжнародних зв’язків, професор Октай Шахбас. На зустрічі з першим проректором Житомирської політехніки, професором Олійник О.В., представниками факультетів і відділу міжнародних зв’язків були оцінені результати співпраці між університетами, можливість використання нових міжнародних програм для покращення співробітництва. Колеги з Туреччини відзначили, що Державний університет «Житомирська політехніка» є одним із основних і надійних партнерів для міжнародної співпраці.

Під час зустрічі була обговорена перспектива створення на базі кафедри теоретичної та прикладної лінгвістики факультету публічного управління та права  бакалаврської освітньої програми подвійного диплому з Університетом Думлупінар, щоб студенти мали змогу навчатись декілька семестрів в Житомирській політехніці, а декілька в Університеті Думлупінар. В результаті студенти зможуть одержати дипломи обох університетів після завершення такого курсу навчання. Такі програми подвійного диплому можливо буде також впровадити для інших кафедр та факультетів Житомирської політехніки.

Можливість відкриття Турецького культурно-освітнього центру на базі Державного університету «Житомирська політехніка» також було одним з питань для обговорення на зустрічі. Відкриття саме такого центру надасть багато можливостей для культурної, освітньої, наукової співпраці між нашими університетами та для країн в цілому. Сторони підтвердили свою зацікавленість у відкритті саме такого центру і намагатимуться докласти максимум зусиль в його створенні.

Наприкінці зустрічі відбулась символічна церемонія обміну пам’ятними сувенірами на згадку. Проректор з міжнародної співпраці Університету Думлупінар, професор Хасан Гочмез подарував нашому університету цікаву картину, на якій зображено процес навчання майбутніх султанів Османської імперії, що є символічно, адже саме через навчання та науку можливо загартувати справжніх лідерів, керівників держави.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */