VIII Науково-практична конференція «Мінерально-сировинні багатства України: шляхи оптимального використання»

Shares

4 жовтня 2019 року в Хорошівському музеї коштовного та декоративного каміння була проведена VIII Науково-практична конференція «Мінерально-сировинні багатства України: шляхи оптимального використання». Конференція є традиційною і проходить щорічно у листопаді місяці. Організаторами конференції є: Державна установа «Музей коштовного і декоративного каміння»; Міністерство фінансів України; Українське мінералогічне товариство; ГО «Спілка геологів України»; Інститут геологічних наук НАН України; Інститут геохімії, мінералогії та рудоутворення імені М.П. Семененка НАН України.

До конференції долучились студенти та аспірант гірничо-екологічного факультету Державного університету «Житомирська політехніка». З доповідями виступили: студентка 4-го курсу Побігайло Діана Петрівна (гіпотези утворення жеод у породах групи габро), студент 2-го курсу Наумов Ярослав Олеговий (можливості використання та видобування корунду в Україні), студент 2-го курсу Вигівський Дмитро Сергійович (проблеми раціонального використання природо-ресурсного потенціалу Житомирщини), аспірант Піскун Ігор Анатолійович (дослідження закономірностей розподілу хімічних елементів в межах Йосипівського родовища первинного каоліну).

В ході проведення конференції студентам провели екскурсію Хорошівським музеєм коштовного та декоративного каміння, і екскурсію на родовище пегматитів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */