Тренінг «Про відходи знаємо, про громаду дбаємо» для школярів Овруцької, Народицької та Словечанської ОТГ від Житомирської політехніки

Shares

9-11 вересня викладачі кафедри екології та студенти гірничо-екологічного факультету Державного університету «Житомирська політехніка» організували та провели тренінг «Про відходи знаємо, про громаду дбаємо» для школярів трьох ОТГ (Овруцької, Народицької та Словечанської).

Під час тренінгів юні екологи обговорили проблеми та перспективи запровадження роздільного збору відходів на території громад. Молодь виявила готовність відсортовувати ресурси, які можна переробляти із загальної маси відходів, за умови, що будуть обладнані пункти здачі.

Отримані знання та навички було закріплено проведенням майстер-класу «Зроби свій внесок у збереження довкілля», протягом якого школярі старших класів власноруч зібрали еко-бокси для збору відходів паперу та пластику та виготовили дерев’яні компостери для органічних відходів.

Еко-бокси та компостери були розповсюджені по школах відповідних ОТГ і вже зараз школярі мають змогу переконатися, що сортувати відходи – це дуже просто.

Своїми досягненнями в екологічній сфері представники шкіл зможуть поділитися на Молодіжній конференції «У садок на пікнічок», яка відбудеться незабаром у м. Овручі.

Всі вищезазначені заходи проводяться у рамках екологічного проекту «Покращення якості послуг у сфері управління відходами на муніципальному рівні», що реалізується німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */