Студенти Житомирської Політехніки взяли участь у спільному семінарі компанії Easygenerator та наукової школи «Цифрові освітні технології»

Shares

10 вересня 2019 в межах діяльності наукової школи «Цифрові освітні технології» при Державному університеті «Житомирська політехніка» та міжнародної співпраці з компанією EasyGenerator, Нідерланди (входить в групу компаній «ISMeGroup», в Україні представлена «ISM Ukraine») було проведено семінар-тренінг для студентів університету за участю CEO компанії Каспера Спіро (Kasper Spiro) та технічного керівника команди розробки Юлії Савчук, під час якого висвітлювались стан розвитку та використання цифрових технологій навчання у світі, новітні технології і підходи до розробки засобів електронного навчання (E-Learning).

Easygenerator – міжнародна компанія з центром розробки в Житомирі та штаб-квартирою у місті Роттердам, Нідерланди. Продуктом компанії – системою розробки курсів електронного навчання, користуються понад 1000 компаній в 50 країнах світу.

Державний університет «Житомирська політехніка» розвиває науковий та освітній напрям «Цифрові освітні технології» в рамках роботи кафедр факультету інформаційно-комп’ютерних технологій. Студенти спеціальностей факультету активно дискутували під час семінару щодо технологій та підходів, що використовуються в розробці рішень в галузі EdTech (освітні технології).

Також університет започаткував підготовку студентів за напрямом «Цифрова економіка» в межах навчального плану спеціальності «Економіка». Тому, студенти факультету бізнесу та сфери обслуговування у своїх запитаннях більш уваги приділяли економічним та організаційним перевагам і можливостям, які надають комерційним, освітнім та державним організаціям використання цифрових освітніх технологій.

Проблема сучасного студента – це те, що галузь ІТ розвивається настільки динамічно, що обрана технологія може бути визнана застарілою ще на етапі її вивчення. Тому компанія як роботодавець – і студенти як майбутні фахівці – мають бути проактивними та налагоджувати взаємодію ще в процесі навчання. Саме тому, важливим є практичний зв’язок між Житомирською політехнікою та компанією Easygenerator. На семінарі представники Easygenerator розповіли студентам, які перспективи відкриває робота в компанії, і на чому необхідно зосередитися, щоб зробити свій внесок у розвиток Easygenerator – найкращої платформи для створення електронного навчального контенту.

«Щоб стати професіоналом, ви маєте обрати спеціалізацію – мови, стек технологій, і підготуватися до того, що навчатися будете постійно. Easygenerator – продукт із світовим ім’ям, і клієнти висувають дедалі цікавіші вимоги. Архітектурні та технічні рішення – це постійний, щоденний виклик. Для нашої команди завдання, які ми маємо вирішувати – це скорочення часу на розробку функціоналу (time to market), масштабування застосунку (scalability), відмовостійкість (failover) та якість. Одне з рішень, наприклад, які ми реалізували цього року, – це перехід до мікросервісів. Отже, чим більше ви дізнаєтеся в процесі свого навчання, чим ширшим буде ваш професійний світогляд, тим більше шансів у вас буде приймати нестандартні, креативні рішення та зробити свій внесок у стрімкий розвиток Easygenerator», – наголосила Юлія Савчук, тім лід команди, у своєму виступі перед студентами.

«Easygenerator – продукт, який розвивається фантастично швидко. Вже четвертий рік поспіль ми зростаємо на 100% у рік. У 2018 та 2019 роках ми отримали відзнаки від найбільш впливових експертів у галузі. Серед наших клієнтів – провідні компанії у понад 50 країнах світу. Лише уявіть – цей колосальний продукт розробляється тут, у Житомирі! І ми бажаємо бачити найкращих та найдрайвовіших у нашій команді – сподіваємося, це будете ВИ», сказав Каспер Спіро, генеральний директор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */