Викладачі Житомирської політехніки – учасники міжнародного проекту «Розумний транспорт і логістика для міст» (Erasmus+/КА2) у Німеччині

Shares

З 11 червня по 25 липня 2019 року в рамках міжнародного проекту «Розумний транспорт і логістика для міст» («SMLOG» Erasmus+/КА2) старший викладач кафедри економічної безпеки, публічного управління та адміністрування, кандидат економічних наук Кучменко В.О. та доцент кафедри розробки корисних копалин ім. проф. Бакка М.Т., кандидат технічних наук Шлапак В.О. пройшли стажування в Університеті прикладних наук, технологій, бізнесу та дизайну м. Вісмар (Німеччина).

Метою проекту є дослідження  напрямку розумного міського транспорту та логістики. У програмі стажування було здійснено наступні заходи:

  1. Відбулась зустріч з Thomas Beyer, мером міста Вісмар з метою обговорення питань розумного транспорту та логістики у місті.
  2. Відвідування «SOLAR CENTRE MECKLENBURG», де були продемонстровані альтернативні джерела отримання енергії.
  3. Відбулась зустріч з представниками фірми Jakota, що займається розробкою програмного навігаційного забезпечення та повним відстеженням руху суден з вантажем у морському сполученні.
  4. Екскурсія на підприємство «Volkswagen», виробничі площі у містах Дрезден та Вольфсбург.
  5. Оглядові екскурсії містами Вісмар, Швірін, Дрезден, Гамбург, Росток та Любек.

Разом з викладачами Житомирської політехніки стажування проходили викладачі з Харківського національного університету міського господарства імені О.М. Бекетова, м. Харків, Національного транспортного університету, м. Київ та Грузинського технічного університету м. Тбілісі.

В рамках зустрічей визначено шляхи формування змісту магістерської програми «Розумний транспорт та логістика для міст» відповідно до компетенцій та результатів навчання Європейської кваліфікаційної структури навчання (European Qualification Framework) у напрямку пасажирських перевезень та організації дорожнього руху у містах. Учасниками розглянуто положення Європейської системи якості освіти.

Дякуємо професору Норберту Грюенвальд та його команді за високий рівень організації стажування.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */