Ректор Житомирської політехніки взяв участь у VIII Національному молитовному сніданку України

Shares

Ректор Державного університету «Житомирська політехніка», професор Євдокимов Віктор Валерійович взяв участь у VIII Національному молитовному сніданку України, який відбувся 30 травня 2019 року в Києві. Захід відбувся у приміщенні Державного підприємства «Національний центр ділового та культурного співробітництва «Український дім». Назва нинішнього сніданку «Бог. Родина. Україна».

Традиційно, щоб помолитися за мир та єдність в Україні, за військовослужбовців та полонених, зібралися перші особи держави, члени Уряду, депутати усіх рівнів, члени парламентів Євросоюзу та США, представники дипломатичних місій, органів місцевого самоврядування, релігійних і громадських організацій.

Зі слів організаторів, у 2019 році VIII Національний молитовний сніданок зібрав близько 1000 осіб  та став найбільшим в Європі. Сніданок розпочався з хвилини мовчання за загиблими гірниками у Львівській області та захисникам України на Донбасі. Далі присутні об’єдналися у спільній молитві за Україну «Боже великий єдиний».

За традицією, під час сніданку провели благодійну акцію. Цього року збирали кошти для придбання медичного обладнання для онкохворих дітей.

Парламентські молитовні сніданки є традицією багатьох демократичних країн світу. Більше 60 років вони проходять у Конгресі США, Європарламенті, Німеччині, Великій Британії, Норвегії та багатьох інших державах. В Україні молитовні зібрання проводяться з 2011 року.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */