Кураторська година для студентів гірничо-екологічного факультету «Перший матч збірної України з футболу»

Shares

Футбол і ГЕФ, від моменту створення факультету в Житомирській політехніці – тісно пов’язані один з одним. Тому не дивно, що в травні куратором, к.т.н., доц. Панасюком Андрієм Вікторовичем для студентів групи ГГ-23 відбулась презентація, присвячена історично знаковій події у сфері футболу для всіх вболівальників нашої країни, а саме першому матчу збірної України з футболу, з якого починає свій відлік матчів національна команда України.

29 квітня 1992 року на стадіоні Авангард у м. Ужгород збірна України провела свій перший матч в історії. Вибір суперника пояснювався географічним і політичним чинниками, оскільки Угорщина однією з перших визнала незалежність України.

На стадіон прийшли підтримати свою команду близько 13 тисяч вболівальників. Україна програла з рахунком 1:3. Проте на 90-й хвилині гри вдалось увійти в історію вітчизняного футболу форварду Чорноморця Івану Гецко, який забив дебютний гол.

Під час презентації, студенти побачили раритетні фото з матчу, афіші та квитки на матч, відео голів, а також намагалися на фото та відео розпізнати відомих їм футболістів збірної України.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */