ЖДТУ сертифіковано та дипломовано як «Кращий університет для жінок»

Shares

28 березня 2019 року під час Форуму «Жіноче лідерство в STEM компаніях» ЖДТУ відзначено сертифікатом з гендерної рівності та дипломом як найкращий університет з практики розвитку і підтримки жінок.

ЖДТУ реалізує політику, спрямовану на підтримку жінок, сім’ї, розвиток програм гендерної рівності в університеті та поза його межами, а також суспільне визнання досвіду університету. Сприяє знаходженню оптимального балансу між інтересами та розвитком власних співробітників.

Сертифікація проводилась за індикаторами відповідності гендерній рівності на основі положень Державної програми забезпечення рівних прав та можливостей до 2021 року, та Національного плану дій до 2021 року з виконання рекомендацій Комітету ООН з ліквідації дискримінації щодо жінок, напрацювань Технологічного пакту для розвитку жінок в STEM компаніях.

Символічно, що сертифікат і диплом вручено єдиній жінці – першому проректору технологічного університету України – д.е.н., проф. Оксані Олійник.

ЖДТУ, як підписант Технологічного Пакту, став єдиним університетом, який сертифіковано за найвищим рівнем А (96 балів), – «Кращий університет для жінок» та отримав диплом за впровадження практик підтримки жінок.

Технологічний Пакт – це ініціатива ГС «STEM коаліція», спрямована на консолідацію зусиль навчальних закладів, громадських ініціатив і компаній для підтримки жінок в технологічній сфері та розкриття їх потенціалу, що реалізується за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні. Він об’єднує 44 організації з 7 регіонів, які зобов’язалися впроваджувати заходи для дівчат і жінок, створювати сприятливі умови для розкриття жіночого потенціалу. За цей час підписанти Технологічного пакту для розвитку жінок в STEM компаніях реалізували 46 програм та ініціатив для 3 900 дівчат і жінок.
ЖДТУ продовжуватиме розвиватися у напрямку забезпечення рівних можливостей для всіх, створюючи  «Університет мрії».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */