Кураторські години ГЕФ: березневий калейдоскоп пам’ятних дат та подій

Shares

Протягом березня місяця кураторами гірничо-екологічного факультету проведені наступні заходи щодо відзначення пам’ятних дат і ювілеїв.

19 березня

У групі РР-43 проведено кураторську годину з нагоди 100 – річчя з дня народження Олексія Федотовича Коломійця (1919-1994р.р.). Протягом заходу були заслухані наступні доповіді:

  1. Біографія та творчість письменника і драматурга Коломійця О.Ф. (доповідач – куратор Хоменчук О.В.);
  2. Характеристика комедії Коломійця О.Ф. «Фараони» (студенти Нижник Н., Селех Д., Хомчук О.).

26 березня

Студенти-екологи групи ЕО-36 разом із куратором Герасимчук О.Л. провели освітній захід присвячений життю і діяльності Олени Кісилевської. Українські жінки завжди активно боролися за свої права.

Яскравим представником жіночого руху була донька українського народу Олена Львівна Кісилевська, 150-річний ювілей якої відзначали 24 березня. В рамках заходу студенти обговорили питання прав жінок в Україні та в світі. Цікавим історичним фактом виявилися активні жіночі рухи на Західній Україні, яка в ті часи була частиною Австро-Угорської імперії. В результаті дискусії учасники заходу дійшли висновку, що незважаючи на ті успіхи, які були досягнуті в питаннях гендерної рівності, проблема досі залишається актуальною.

28 березня

В групі ГГ 26 відбулась виховна година на тему «25 років створення Українського центру культурних досліджень». В ході виховної було проведено лекцію куратором Криворучко А.О. стосовно утворення і роботи УЦКД.

Український центр культурних досліджень (УЦКД) — науково-дослідна установа Міністерства культури України, що займається методичним забезпеченням сфери народної творчості, художньої самодіяльності, культурно-дозвіллєвої діяльності, а також організацією мистецьких фестивалів та конкурсів, культурологічних акцій. В рамках проведення заходу були заслухані доповіді стосовно зміни візерунків української вишивки в залежності від регіону, специфічних особливостей української писанки, особливостей української пісні та архітектури.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */