Дискусійний стіл «Чехія: 15 років в ЄС» за участю Надзвичайного та Повноважного посла Чеської Республіки в Україні

Shares

У Державному університеті «Житомирська політехніка» 24 квітня 2019 року відбувся дискусійний стіл «Чехія: 15 років в ЄС», в якому брали участь Надзвичайний та Повноважний посол Чеської Республіки в Україні пан Радек Матула, радник-посланник, прес-секретар посольства Давід Машек та військовий аташе з питань оборони, майор Петр Шімак. Участь у дискусійному столі також брали: адміністрація університету, керівник Агентства регіонального розвитку Житомирської області Артем Сачук, голова Чеського центру освіти і культури ім. Вацлава Длоугі, професор Людмила Чижевська, члени громадської організації «Житомирська спілка волинських чехів», викладачі та студенти університету.

Зі вступним словом на заході виступив ректор Державного університету «Житомирська політехніка», професор Віктор Євдокимов, який був модератором заходу.

З вітальним словом до учасників дискусійного столу звернувся Надзвичайний та Повноважний посол Чеської Республіки в Україні пан Радек Матула, який у своїй промові зазначив про дипломатичну підтримку України в її розвитку, протистоянні сучасним викликам та озброєному військовому конфлікту на сході України. Крім того, у промові керівника дипломатичної групи прозвучала зацікавленість представників Чеської Республіки у розвитку співпраці з Україною, зокрема в галузі освіти і науки.

Під час заходу гості, студенти та викладачі активно задавали питання та обмінювалися думками щодо перспектив розвитку подальшої співпраці та пошуку нових шляхів її реалізації. Учасники обговорили можливості участі студентів у навчанні та отриманні подвійних дипломів українського та чеського вишів, розширення можливостей академічних обмінів, вивчення чеської мови Житомирській політехніці тощо.

Заключна частина заходу відбувалася в аудиторії Чеського центру освіти і культури ім. Вацлава Длоугі, де представники посольства мали змогу ознайомитися з умовами, напрацюваннями та перспективами подальшої співпраці Житомирської політехніки з університетами Чеської Республіки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */