Зустріч провідних фахівців в сфері туризму та готельно-ресторанного бізнесу з викладачами кафедри менеджменту і туризму ЖДТУ

Shares

26 березня 2019 р. відбулася зустріч провідних фахівців в сфері туризму та готельно-ресторанного бізнесу з викладачами кафедри менеджменту і туризму ЖДТУ з метою обговорення освітньо-професійних програм за спеціальністю 242 «Туризм» та їх адаптації до потреб ринку туристичних послуг.

На заході були присутні керівники та провідні спеціалісти партнерських компаній і установ у сфері туризму, ресторанного та готельного господарства, серед них: НR-директор мережі ресторанів «SALAD» Анна Сегедина та менеджер з внутрішніх комунікацій і корпоративної культури Наталія Гончаренко, директор готельно-ресторанного комплексу «Хуторок Чудодієво» Юрій Полянко, директор туристичної агенції «СТАРТРЕВЕЛ» Олег Кучерук, менеджер туристичної агенції TUI в місті Житомир Марина Бахинська, директор Житомирського центру туризму та краєзнавства Максим Вікарчук, директор Житомирського обласного туристичного інформаційного центру Василь Кравчук, голова Житомирської туристичної асоціації Андрій Шелестюк.

З вступним словом до гостей звернулись: проректор з науково-педагогічної роботи та молодіжної політики університету, кандидат економічних наук, доцент О.Г. Денисюк; в.о. декана факультету економіки та менеджменту, доктор економічних наук, професор Г.М. Тарасюк, які відзначили важливість партнерських відносин з представниками влади та бізнесу для задоволення зростаючого попиту у кваліфікованих фахівцях зі спеціальності «Туризм» та підвищення вимог до компетентностей випускників в майбутньому.

Керівники проектних груп освітньо-професійних програм спеціальності «Туризм» доценти к.е.н., Ольга Мілінчук та к.геогр.н. Оксана Романів презентували навчальні плани освітніх ступенів «Бакалавр» та «Магістр» з метою їх обговорення. Широка дискусія серед учасників виникла щодо спеціальних компетентностей та їх відповідності існуючим потребам бізнесу. Було запропоновано звернути увагу на маркетинговий напрямок в сфері гостинності, на потребу збільшити час на проходження виробничої та переддипломної практики.

Всі присутні партнери висловили готовність брати активну участь в навчальному процесі шляхом читання лекцій за окремими темами з метою формування експертних компетентностей в сфері туризму для студентів, проводити навчальні семінари, тренінги, зустрічі, в тому числі в межах власних закладів, висловили готовність надати можливість студентам проходити на базі своїх підприємств та організацій виробничі та переддипломні практики. Результатом зустрічі стало укладення угод про довгострокову співпрацю у різних сферах практичної, освітньої та наукової діяльності між ЖДТУ та підприємствами, установами, організаціями – учасниками зустрічі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */