Перший всеукраїнський професійний форум фахівців з англійської мови у Житомирі

Shares

1-го березня Житомирський державний технологічний університет став платформою для проведення Першого регіонального професійного форуму фахівців з англійської мови у Житомирі. Вчителі мали змогу прослухати виступи представників провідних освітніх центрів, відвідати панельні дискусії, дебати та майстер-класи, завітати на книжковий ярмарок, поспілкуватися та обмінятися досвідом з успішними методистами, викладачами та експертами. До привітань учасників форуму долучилися також студенти ЖДТУ. Фактично, форум вийшов за рамки регіонального ‒ його відвідали гості з Хмельницька, Вінниці, Сум, Рівного та Одеси.

Важливість міжнародних мовних іспитів важко переоцінити, адже це один з основних інструментів у оцінці знання мови та вміння нею користуватися. Визнаний у світових університетах та коледжах, Pearson Test of English ‒ ключ, що відкриває для учнів можливість навчатися за кордоном у майбутньому, тож вміння вчителів орієнтувати студентів на успішне складання цього іспиту є критично важливим. На форумі фахівців з англійської мови методистка міжнародного освітньо-методичного центру Dinternal Education Юлія Карпенко розповіла про міжнародні стандарти та підходи до оцінювання рівня комунікативної компетентності, а також про 5 переваг Pearson Test of English. Юлія Киянець, також методистка Dinternal Education, поділилася дієвими методами та практичними порадами з підготовки до міжнародного мовного іспиту Pearson Test of English. Для тих вчителів, які прагнуть розширити межі власних можливостей, викладач ЖДТУ та директор Першого регіонального центру тестування іноземних мов у Житомирі Олена Колодій-Загільська розповіла про міжнародну сертифікацію вчителів.

Про професійний розвиток та становлення особистості фахівця в сучасних умовах розповіла спеціаліст Наталія Клясен, виконавчий директор ТОВ «Академії інноваційного розвитку освіти»,  кандидат педагогічних наук, завідувач сектору проектування моделей підготовки управління ДНУ «Інститут модернізація змісту освіти» Міністерства освіти і науки України, координатор та науковий керівник «Шкільна електронна бібліотека  «ШБІЦ – інфо», науковий експерт «Експертно-правової системи «Expertus: школа» (освітнє цифрове видавництво МЦФЕР). Професійні здобутки Наталії Леонідівни дійсно вражають та сприяють професійному зростанню фахівців з англійської мови.

Поговорити про практичне застосування навчальних методик було запрошено спеціалістів, які безпосередньо працюють з учнями та студентами освітніх центрів. Лана Сушко, засновниця та тренер Студії Освіти для Викладачів СОВа, поділилася з учасниками форуму практичними порадами вчителям молодшої школи. Анастасія Данилко, викладач та академічний директор освітнього центру WinWin Cambridge Educational Centre, розповіла про предметно-мовне інтегроване навчання (CLIL) та його застосування на уроках англійської мови.

Метою форуму є підтримка, сприяння, промоція та удосконалення найкращих практик викладання англійської мови. Кількість учасників форуму ‒ а це близько 300 спеціалістів ‒ підтверджує бажання вчителів невпинно вчитися, рухатися вперед назустріч новим можливостям задля створення якісно нової освіти в Україні, і, таким чином, відкривати нові перспективи для своїх учнів.

По завершенню форуму кожен з учасників отримав сертифікат англомовного зразка про проходження двадцятигодинного курсу з підвищення кваліфікації для вчителів.  Окрім того, усі присутні отримали вільний доступ до методичних матеріалів для подальшої освіти, а також плани уроків для вчителів початкової, середньої та старшої школи.

Ми щиро вдячні нашим партнерам: міжнародному освітньо-методичному центру Dinternal Education в Україні, академії інноваційного розвитку освіти АІРо, Першому регіональному центру тестування іноземних мов у Житомирі та Студії Освіти для Викладачів (СОВа). Також ми раді були вітати гостей форуму ‒ представників WinWin, першого сертифікованого освітнього центру Cambridge у м. Житомирі.

Бажаємо професійних успіхів усім учасникам Першого Всеукраїнського професійного форуму фахівців з англійської мови у Житомирі. Невдовзі побачимося!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */