Семінар-нарада для керівників гуртків інформаційних технологій

Shares

26 листопада 2018 року у Житомирському державному технологічному університеті проведено методичний семінар для керівників гуртків інформаційних технологій загальноосвітніх навчальних закладів Житомирської області. Семінар дав можливість присутнім дізнатися про сучасні інформаційні технології та мови програмування, ознайомитися зі студентськими програмними розробками, оглянути виставку робототехніки та квадрокоптерів, розроблених на кафедрі автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій ЖДТУ. Ініціатором проведення семінару виступив Житомирський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді Житомирської обласної ради.

Семінар розпочався з виступу проректора з науково-педагогічної роботи ЖДТУ Андрія Васильовича Морозова, який розповів про особливості підготовки ІТ-фахівців за спеціальностями “Інженерія програмного забезпечення”, “Комп’ютерна інженерія” та “Кібербезпека”. Присутні дізналися про технології та мови програмування, а також про дисципліни, які викладаються на цих спеціальностях. Окрему увагу було зосереджено на досвіді осучаснення освітніх програм та залучення фахівців з ІТ-компаній до освітнього процесу в ЖДТУ.

Виконуюча обов’язки завідувача кафедри комп’ютерних наук ЖДТУ Інна Іванівна Сугоняк презентувала напрями студентських наукових робіт та продемонструвала окремі роботи. Присутні обговорили можливість використання досвіду університету у загальноосвітніх навчальних закладах міста та області.

Найбільшу цікавість у присутніх викликав симулятор тролейбуса, розроблений студентом факультету інформаційно-комп’ютерних технологій Владиславом Ващенком.

Завідувач кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки Андрій Анатолійович Єфіменко продемонстрував можливості освітнього середовища Cisco Netacad для вивчення інформаційних технологій та кібербезпеки у загальноосвітніх навчальних закладах.

Старший викладач кафедри комп’ютерних наук Ольга Володимирівна Коротун представила хмаро-орієнтовану систему дистанційного навчання Canvas та розповіла про можливості її використання вчителями інформатики та інформаційних технологій.

Від Житомирського державного університету імені Івана Франка було представлено доповіді:

  • “Прикладна математика та теорія похибок” – від доцента кафедри прикладної математики та інформатики ЖДУ ім. І.Франка Олександра Миколайовича Кривоноса;
  • “Платформа Arduino” – від асистента кафедри прикладної математики та інформатики ЖДУ ім. І.Франка Євгенія Володимировича Кузьменка.

Старший викладач кафедри комп’ютерних наук ЖДТУ Олександр Вікторович Кузьменко провів майстер клас з використання HTML5 і CSS3 для блокової адаптивної верстки веб-сайтів.

По завершенню семінару усі присутні оглянули виставку студентських розробок з робототехніки, організовану кафедрою автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій ЖДТУ.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */