Участь представників Житомирського державного технологічного університету у конференції з нагоди 20-річчя програми мережних академій Cisco

Shares

25 січня 2018 року на базі Українського офісу Cisco у м. Києві відбулася важлива для галузі ІТ України подія – конференція з нагоди 20-річчя програми  мережних академій Cisco. У цій події взяли участь представники Житомирського державного технологічного університету – інструктори локальної мережної академії Cisco ЖДТУ завідувач кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки Єфіменко Андрій Анатолійович та співробітник тієї ж кафедри Миколайчук Вадим Володимирович.

Відкрила конференцію пані Олена Домотенко, менеджер програм корпоративної соціальної відповідальності Cisco в Україні та Азербайджані. У своєму виступі вона окреслила основні напрямки, яким Cisco буде надавати пріоритети у 2018 році. Це напрямки: Girls in IT (Дівчата в ІТ), DevNet (Програмування), IoT (Інтернет речей), Cyber Security (Кібербезпека).

До першої частини конференції були включені важливі для розвитку української ІТ-сфери доповіді «Цифрова економіка – нова реальність, нові можливості і нові навички» (доповідач Валерій Фіщук, менеджер зі співпраці з державним сектором, Cisco), «Програма академій Cisco: досягнення 20-річчя та плани на майбутнє» (доповідач Карстен Сімонс, регіональний менеджер програм корпоративної соціальної відповідальності Cisco в країнах Європи, СНД та в Ізраїлі), «Програма в Україні: пріоритети розвитку» (Олена Домотенко, менеджер програм корпоративної соціальної відповідальності Cisco в Україні та Азербайджані).

Друга частина конференція була присвячена представленню нових курсів, які пропонуються навчальним закладам для використання та впровадження у навчальний процес. Технічний менеджер програми академій Cisco в країнах СНД Євген Морозов провів презентацію нових курсів академії «Python Essentials» (Основи мови Python), «CCNA Cybersecurity Operations» (Операції з кібербезпека) та розповів про можливості сертифікації з даних курсів. Програмний спеціаліст DevNet Cisco в Україні Олексій Борисенко представив проект з використання можливостей мов програмування на базі технологій Cisco «Кейси та ідеї для впровадження DevNet в академіях Cisco».

Провідні інструктори академій Cisco в Україні провели презентації нових курсів та майстер-класи по застосуванню програмних засобів Cisco у навчальному процесі. Зокрема, це україномовний курс «Introduction to CyberSecurity» (представлений Яною Панферовою, тренером Центру підготовки інструкторів та підтримки академій в Національному гірничому університеті) та майстер класи: «Емулятор ІоТ-пристроїв Cisco Packet Tracer» (представлений Наталією Поляковою, керівником Центру підготовки інструкторів та підтримки академій при Запорізькій державній інженерній академії), «ІоТ-пристрої з використанням Arduino та Raspberry Pi» (представлений Сергієм Дзюбою, керівником Центру підготовки інструкторів при Київському НВК №141 ОРТ).

Отримані під час конференції знання та досвід дають можливість в межах локальної мережної академії Cisco ЖДТУ наповнити навчальні дисципліни новітнім професійно-орієнтованим змістом. Кафедрою комп’ютерної інженерії та кібербезпеки вже почата робота по включенню у програми навчальних дисциплін спеціальностей факультету інформаційною-комп’ю терних технологій матеріалів нових курсів Cisco «Introduction to CyberSecurity», «CCNA Cybersecurity Operations», «Python Essentials».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */