Школярі презентували свої розробки на «Ярмарку ідей» у ЖДТУ та відвідали «Майстерню з кібербезпеки»

Shares

У Житомирському державному технологічному університеті при підтримці управління освіти і науки міськради та факультету інформаційно-комп’ютерних технологій 25  березня провели  «Ярмарок ідей у галузі високих технологій» серед шкільних команд міста.

Свої  актуальні доповіді та проекти  презентували школярі із  восьми загальноосвітніх навальних закладів Житомира: ліцеї № 2 та № 25, ліцей при ЖДТУ, міський колегіум, ЗОШ  № 7,  №17,  №21,  №30.

Робот-сортувальник сміття, доповнена реальність у навчанні, смарт-урна для сміття,  система клімат-контролю – ці та інші проекти розробили і представили  у рамках конкурсу технічної творчості житомирські учні.

«Дуже приємно, що участь у конкурсі брали  діти з  5-8 класів. Присутні та члени журі були позитивно вражені високим рівнем проектів, адже  такого  від школярів дійсно не очікували, – ділиться деканат ФІКТу Андрій Морозов. – Дякуємо учням і їх наставникам за велику роботу, виконану при підготовці проектів, презентацій та прототипів розробок. Дякуємо управлінню освіти і науки  Житомирської міської ради за організацію заходу. Сподіваємось, що  такі зустрічі стануть традиційними і наступного року знову матимемо велику кількість актуальних, цікавих та перспективних ідей».

Крім цього, у ЖДТУ 25 березня також відбувся ще один захід – «Майстерня з кібербезпеки», проведенню якого передувало відкриття у технологічному університету   нової спеціальності «Кібербезпека».

Перший набір студентів на цю спеціальність, за словами ректора Житомирського державного технологічного університету Віктора Євдокимова, буде проводитися вже у цьому році.

«Наразі в Україні, як ніколи, необхідною є підготовка фахівців  такого спрямування і  наш університет робить усе задля  цього. Важливо, що випускники цієї спеціальності  в ЖДТУ,    матимуть визнані міжнародні сертифікати з кібербезпеки», – пояснив ректор Віктор Євдокимов.

Щоб продемонструвати, наскільки близько  знаходиться небезпека, завідувач кафедри Андрій Єфіменко під час зібрання продемонстрував присутнім як провести атаку на DHCP-сервер  і заблокувати під’єднання користувачів до Інтернету через WiFi-роутер.

Директор з технологій компанії Jelastic Ігор Колодюк  показав на прикладі сторінки у соціальній мережі Вконтакті, як зловмисник може перехопити WiFi-трафік і отримати доступ до персональних даних користувача.

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */