Стажування за програмою Erasmus+ в Технічному університеті «Фрайберзька Гірнича академія»

Shares

В рамках міжнародної програми «Erasmus+» декан гірничо-еклогічного факультету доц. Котенко Володимир Володимирович, заступник завідувача кафедри розробки родовищ корисних копалин ім. проф. Бакка М.Т. доц. Толкач Олександр Миколайович та академічний координатор програми доц. Кальчук Сергій Володимирович пройшли двотижневе стажування на базі одного з провідних гірничих вишів Європи та Світу – Технічного університету «Фрайберзька гірнича академія» (м. Фрайберг, Німеччина).

В період з 06 по 17 лютого 2017 р відбувалося стажування, в ході якого співробітники гірничо-екологічного факультету ЖДТУ ознайомилися з: особливостями підготовки бакалаврів, магістрів та аспірантів гірничих спеціальностей, процедурою підготовки та захисту подвійного диплому кандидата наук, особливостями проходження виробничих та переддипломних практик.

Викладачі гірничо-екологічного факультету відвідали науково-дослідні лабораторії: лабораторію геомеханіки (фото 1), лабораторію механіки ґрунтів (фото 2), лабораторію води (фото 5), лабораторію маркшейдерських та геодезичних приладів (фото 6), науково-дослідницьку шахту «Райхе Цехе (фото 7)»

З метою вивчення досвіду проходження практики студентами-гірниками на виробництві відбувся візит делегації співробітників гірничо-екологічного факультету в міжнародну компанію Beak Konsultants GmbH. На зустрічі був присутній начальник відділу наук про Землю та навколишнього середовища, доктор Томас Хертвіг (Фото 3). За попередньою домовленістю на базі даного підприємства проходили практику студенти-магістри гірничо-екологічного факультету Мельник Анна та Охріменко Іван. В ході зустрічі було розглянуто питання подальшої співпраці по прийому на практику студентів гірничо-екологічного факультету, також було обговорено організаційні основи проходження практики, умови та оплата праці практикантам.

В інституті гірничої справи та спеціального цивільного будівництва 09 лютого 2017 року відбулася зустріч з професором Карстеном Дребенштедтом та його колегою, доктором Олександром Ебертом (Фото 4) . В ході зустрічі було обговорено план подальшої співпраці між університетами, визначено тематики наступних візитів викладачів з ЖДТУ та зустрічного візиту викладачів Технічного університету «Фрайберзька гірнича академія». Обговорено питання продовження договору про співпрацю підписаного у 2013 році.

З метою розвитку міжнародної співпраці 09 лютого 2017 року відбулася зустріч з директором інституту маркшейдерської справи та геодезії професором Йоргеном Бендорфом. Результатом зустрічі є домовленість про подальшу співпрацю між кафедрою маркшейдерської справи ЖДТУ та інститутом маркшейдерської справи та геодезії ТУ «Фрайберзька гірнича академія».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */