У ЖДТУ провели традиційний меморіал Євгена Рибалкіна і визначили кращих шахістів

Shares

У Житомирському державному технологічному університеті 3 грудня відбувся  меморіал Євгена Миколайовича Рибалкіна – загання серед шахістів.

В ЖДТУ кандидат технічних наук, доцент Рибалкін Євген Михайлович тривалий час викладав «Теоретичну механіку», «Теорію механізмів і машин» і фактично був одним із тих, з кого взагалі починався цей навчальний заклад.  Рибалкін 10 років займався викладацькою діяльністю в АНДР, де читав лекції французькою мовою.

Після повернення звідти знову працював в ЖДТУ. Вільний час присвячував шахам і разом з друзями часто грав на відкритих майданчиках у місцевих парках. Водночас він очолював Федерацію шахів, тому грати у турнірі пам’яті такої людини – це велика честь для кожного шахіста.

Вшанувати пам’ять Є.М. Рибалкіна у ЖДТУ зібралося 27 шахістів, з них 3 майстри спорту, міжнародний майстер, 7 кандидатів у майстри спорту, а також шахісти-розрядники.

На відкритті змагань виступив проректор з науково-педагогічної роботи Житомирського державного технологічного університету  Георгій Виговський,  колишні студенти   Рибалкіна, а  нині керівники ФШЖО Артем Сачук та Ігор Випханюк. Також було урочисто вручено посвідчення майстра спорту Андрію Олішевському та Леоніду Кравченко.

Турнір проходив за швейцарською системою у 7 турів, контроль часу –  15 хвилин до закінчення партії кожному гравцю, а також даний турнір зараховувався, як етап чемпіонату міста з рапіду.

Змагання виграв майстер спорту Випханюк І. з результатом 6 очок з 7 можливих. Друге місце зайняв майстер спорту Олішевський Андрій 5,5 очок з 7 можливих. Третє місце зайняв першорозрядник Трофименко Денис 5 очок з 7 можливих.

Кращою серед жінок стала кандидат в майстри спорту Тайгунова Надія, другою  – першорозрядниця Пампуха Олександра, третьою –  другорозрядниця Петренко Марина.

Переможці були нагороджені грамотами та медалями від управління у справах сім´ї, молоді та спорту Житомирської міської ради, а також цінними призами від Житомирського державного технологічного університету.

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */