Про шляхи передачі ВІЛ/СНІДу та профілактику захворювання дізналися студенти ЖДТУ

Shares

У Всесвітній день боротьби зі СНІДом для студентів Житомирського державного технологічного університету  представники ВБО «АСЕТ» провели  тематичну лекцію.

СНІД, або Синдром набутого імунодефіциту — важке інфекційне захворювання, спричинене вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ), яке пошкоджує імунну систему людини, і таким чином знижує опірність організму проти будь-якого захворювання.

Студентам ЖДТУ під час заходу розповіли про шляхи передачі ВІЛ/СНІДу, профілактику та наслідки захворювання, медичну та соціальну адаптацію хворих у суспільстві.

За даними світових досліджень з ВІЛ/СНІДу, біля половини всіх заражень ВІЛ та іншими інфекціями, що передаються статевим шляхом, припадає на молодь у віці від 10 до 25 років.

Наразі в Житомирській області (починаючи з 1995 року) виявлено 8589 серопозитивних або потенційно інфікованих (особи, які мають позитивний результат обстеження на ВІЛ).

Перебувають на обліку з діагнозом ВІЛ-інфекція 5565 осіб. Захворіло на СНІД 1787, а померли від цієї хвороби 846 жителів області. Діагноз “ВІЛасоційований туберкульоз” встановлено 1126 особам.

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */