Учасники АТО і члени їх родин, які вступили у ЖДТУ, навчатимуться за держзамовленням

Shares

У рамках робочої поїздки  Житомир нещодавно відвідала Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич. Під час засіданні колегії у Житомирської облдержадміністрації до неї звернувся ректор Житомирського державного технологічного університету Віктор Євдокимов.

Користуючись нагодою, особисто подякував Міністру освіти і науки України за підтримку ініціатив та соціальних програм ЖДТУ.

Також  він зауважив що адміністрацією технологічного університету  було розроблено  комплексну програму підтримки учасників АТО та членів їх родин.  Протягом вступної кампанії-2016  на навчання у ЖДТУ зарахували 40 учасників бойових дій, ще 50 осіб виявили таке бажання під час додаткового набору студентів. У Міносвіти оперативно відреагували на це і пообіцяли забезпечили учасників АТО «бюджетними» місцями.

Уже 3 жовтня на сайті відомства опублікували документ «Пропозиції по виділенню додаткового обсягу місць державного замовлення для осіб пільгових категорій», де також, з-поміж інших, у переліку є й Житомирський державний технологічний університет.

Варто відзначити, що цим документом визнається право учасників АТО, а також членів їх родин навчатися у ЖДТУ за кошти держбюджету.

Ректор повідомив, що таку можливість забезпечили і доньці Сергія Дзюби – заступника командира 95-ї бригади. Влітку він особисто звертався із відповідним клопотанням до приймальної комісії, а кілька тижнів тому десантник, який пройшов «гарячі» точки у зоні АТО, раптово помер.

Прес-служба Житомирського державного технологічного  університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */