Десантники відзначили ректора і колектив ЖДТУ за підтримку учасників АТО

Shares

На сайті Міністерства освіти 3 жовтня опублікували документ «Пропозиції по виділенню додаткового обсягу місць державного замовлення для осіб пільгових категорій», де також, з-поміж інших, у переліку є й Житомирський державний технологічний університет.

Протягом вступної кампанії-2016  навчатися у цьому ВНЗ виявили бажання 40 учасників АТО, а під час додаткового набору студентів – ще 50.  У Міносвіти оперативно відреагували на звернення керівництва ЖДТУ щодо забезпечення цієї категорії «бюджетними» місцями.

Під час зустрічі 6 жовтня новину про збільшення місць державного замовлення для учасників бойових дій повідомив ректор Житомирського державного технологічного університету Віктор Євдокимов.

Каже, що це заслуга усього колективу навчального закладу – деканів, викладачів, які доклали максимум зусиль, аби захисники могли здобувати освіту у гідних умовах.

Особливу роль у цьому процесі, зауважив ректор, відіграла викладач ЖДТУ та волонтер Ірина Коцюба, яка займалася поширенням інформації про вступ серед військових, допомагала з підготовкою і збором документів, тощо.

У Житомирському державному технологічному університеті пишаються тим, що сучасні українські герої обрали їх ВНЗ для здобуття освіти.

Віктор Євдокимов нагадує, що адміністрацією  університету  було розроблено  комплексну програму підтримки учасників АТО та членів їх родин.  Власне, зарахування учасників АТО на «бюджет» – це фактично перший крок. Наразі працюють над тим, аби діти учасників АТО могли відвідувати підготовчі курси при ЖДТУ і готуватися до ЗНО також з урахуваням пільг.

Серед нових студентів технологічного університету відомий український волонтер Олексій Ліпіріді. Саме йому та ще кільком військовим, які вступили за додатковим набором,  залікові книжки ректор Віктор Євдокимов 6 жовтня вручив особисто.

Ліпіріді зауважив, що на сьогодні питання освіти для учасників АТО не врегульовані до кінця, але подібні ініцативи самих ВНЗ, як це зробили у ЖДТУ, є необхідними.

Від ГО «Всеукраїнський Центр допомоги учасникам АТО» він передав подяку за активну позицію у справі соціалізації та адаптації учасників АТО Віктору Євдокимову та Ірині Коцюбі.

Присутні на зустрічі представники 95 бригади також відзначили грамотами ректора і викладача ЖДТУ Дмитра Грицишина за надану допомогу і піклування.

У найближчих планах, за словами керівника ЖДТУ, ще одна зустріч за участю військовослужбовців, де з учасниками АТО, що вступили у технологічний університет, зможуть поспілкуватися й інші студенти.

Користуючись нагодою, Віктор Євдокимов подякував усім воїнам, які вже більше двох років боронять країну на Сході. Увесь колектив ЖДТУ – керівництво, студенти, викладачі, співробітники, постійно проводять акції та благодійні заходи на підтримку військовослужбовців, що перебувають у зоні АТО та у Житомирському госпіталі. Доки триває війна, завдання кожного українця – підтримувати свою армію.

Прес-служба Житомирського державного технологічного  університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */