Студентам ЖДТУ розповідають про перспективи вступу в профспілку

Shares

Первинна профспілкова організація студентів та спірантів Житомирського державного технологічного університету була заснована у 1969 році.  Протягом 1987-2015 рр. її очолював Анатолій Кончаківський.

Про це під час зустрічей з першокурсниками усіх факультетів  ЖДТУ протягом вересня розповідає Владислав Савіцький, який нині займає посаду профкома.

«Професійна спілка працівників освіти і науки України, до складу якої входить первинна профспілкова організація студентів та аспіарнтів ЖДТУ (профком студентів),- самостійна громадська організація, метою якої є вираження, представлення і забезпечення захисту економічних,соціальних і трудових,духовних прав та інтересів членів профспілки (студентів).  Профспілкова організація студентів є організаційною ланкою Житомирської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України на основі Статуту, дотримуючись норм міжнародного права і профспілкового руху, – нагадує Владислав Савіцький. – Студентська профспілкова організація має кошти, які формуються як профспілкові внески, і широко використовуються для залучення членів спілки до організації культурно – та спортивно-масових заходів, надання матеріальної допомоги, премій. Залучення до участі та й діяльності організації, профкому студентів, профбюро факультетів, профгрупоргів груп, уміле використання форм і методів заохочення надає студентам організованості та дисциплінованості».

У рамках зустрічей Савіцький знайомить студентів І курсу зі структурою Житомирського державного технологічного університету, розповідає про перспективи вступу у профспілку, тощо.

Зокрема, одним із напрямків участі профспілкової організації у навчальному та виховному процесі є організація та безкоштовне відвідування різноманітних вистав студентами, які демонструються у Житомирському музично-драматичному театрі ім. І. Кочерги.

Навчаючись в університеті протягом п’яти років, велика кількість студентів проживає в гуртожитках. З метою залучення студентів до активної участі в покращені житлово-побутових умов, до підтримання чистоти та порядку, бережного відношення до громадського майна, профкомом студентів проводиться щорічно огляд – конкурс на кращі кімнати гуртожитків, з виплатою переможцям премій та врученням грамот.

На новорічні свята профком студентів разом з Дідом Морозом та Снігуронькою вітає з Новим роком дітей студентів, аспірантів та докторантів, а також кращі профспілкові групи, та вручає їм солодкі подарунки.

Щороку  виділяються пільгові путівки для студентів із малозабезпечених сімей, багатодітних сімей, студентів, які мають дітей та які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, студентів-напівсиріт та студентських сімей.

Невід’ємною частиною життя студентів поза навчальним процесом є екскурсійні поїздки, які організовуються профспілкою студентів. За останні роки студенти ЖДТУ побували на екскурсіях у  Вінниці, Умані, Львові,  Кам’янець-Подільському, Одесі, Києві та Карпатах, Межигір’ї, Аквапарку (м. Київ і м. Бровари).

Прес-служба Житомирського  державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */