Ректор ЖДТУ подякував Міністру освіти і науки України за підтримку університетських ініціатив

Shares

У рамках робочої поїздки 20 вересня Житомир відвідала Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич. Зокрема, вона взяла участь у засіданні колегії Житомирської облдержадміністрації.

На заході були присутні представники влади і громадськості області, освітяни, депутати облради,  керівники навчальних закладів, ін.

У 2017 році Міністерство освіти і науки України, за словами очільниці відомства, пропонуватиме підвищені стипендії абітурієнтам, які вступатимуть на технічні спеціальності або захочуть стати вчителями фізики та математики.

«Ми побачили зараз величезне спадання попиту абітурієнтів на спеціальності технічного характеру, а також вчителів, наприклад, педагогічні спеціальності фізики, математики. В нас вже є голод вакансій за цими спеціальностями. І в 2017 році ми запропонуємо підвищені стипендії для тих дітей, які підуть навчатися на них. Для того, щоб стимулювати притік абітурієнтів на такі спеціальності», –  пояснила Гриневич.

Ректор Житомирського державного технологічного університету Віктор Євдокимов, користуючись нагодою, особисто подякував Міністру освіти і науки України за підтримку ініціатив та соціальних програм ЖДТУ.

Зокрема, він зауважив що адміністрацією технологічного університету  було розроблено  комплексну програму підтримки учасників АТО та членів їх родин.  Протягом вступної кампанії-2016  на навчання у ЖДТУ зарахували 40 учасників бойових дій, ще 50 осіб виявили таке бажання під час додаткового набору студентів. У Міносвіти оперативно відреагували на це і забезпечили учасників АТО «бюджетними» місцями.

Разом з тим, Лілія Гриневич запевнила, що усі учасники АТО, які склали вступні іспити, навчатимуться за державним замовленням.

«Відповідно до Закону України ми забезпечуємо місцями державного замовлення тих демобілізованих або учасників АТО, які бажають вчитись у вищих навчальних закладах. Звичайно, вони складають вступні іспити, університет повідомляє Міністерству про їх кількість – і ми виділяємо на них місця державного замовлення», – додала вона.

Під час колегії Лілія Гриневич також говорила і про можливість  об’єднання вищих навчальних закладів Житомира у єдиний Поліський університет.

«Нам потрібні потужні регіональні центри вищої освіти і ми повинні об’єднуватися і будувати нову якість. Переконливо звертаюся завжди до місцевої влади з тим, що не треба відмахуватися від власних університетів, але треба подумати, яким чином організувати їхню діяльність і творити оці потужні регіональні центри вищої освіти. Тому що потім це є і відповідь на потреби регіонального ринку.  У будь-якому разі це буде ваше рішення (місцевої влади та педагогічних колективів).  Воно має визріти так, щоб колективи вищих навчальних закладів теж це підтримували і розуміли».

 

Прес-служба Житомирського державного технологічного  університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */