Першокурсники ЖДТУ студентські квитки і заліковки отримували з рук голови облради

Shares

У дворі Житомирського державного технологічного університету 31 серпня зустрічали своїх першокурсників.

На урочисту лінійку з цієї нагоди завітала голова Житомирської обласної ради Анжеліка Лабунська та гості, зібралися ректор, проректори, декани, професорсько-викладацький склад університету, нинішні студенти і  випускники, інші.

«Ще вчора ви були дітьми, для вас пролунав останній дзвоник, ви складали іспити, обирали свій шлях, а сьогодні ви поповнюєте велику родину молоді – саме тих людей, на яких ми покладаємо свої сподівання. В стінах цього закладу ви отримаєте не тільки знання, а й перші успіхи і перші поразки, але я бажаю вам ніколи в цьому житті не здаватися. Ставте перед собою масштабні цілі, адже нічого нездійсненого немає. Якщо вірити, впевненно йти до цілі, допомагати одне одному, любити свою країну – у вас все вийде. Завдяки вам наша країна стане процвітаючою», – звернулась до студентів очільник  обласної ради Анжеліка Лабунська.

За словами ректора ЖДТУ Віктора Євдикомова, цьогоріч у технологічному університеті на перший курс навчання вступило 1800 студентів, серед яких і учасники АТО.

Усі студенти на усіх 5 факультетах навчатимуться лише у першу зміну. Їх підготовкою займатиметься 300 викладачів, більшість з яких мають звання кандидатів і докторів наук.

«Серед наших випускників є багато вчених, меценатів, багато відомих людей, які проявили себе у політиці та у громадській діяльності. І вже завтра ви своїми здобутками теж прославлятимете Житомирщину і державний технологічний університет. Сьогодні ви розпочинаєте новий шлях до кар’єрного зростання та подальшого становлення у цьому житті», – сказав ректор Житомирського державного технологічного університету Віктор Євдокимов.

За літо у навчальному закладі встигли відремонтувати спортивний зал і їдальну, облаштували кімнату для верхнього одягу студентів і викладачів, а на першому поверсі ЖДТУ тепер розташовується міні-кафе з можливістю випити кави-чаю та Центр розвитку кар’єри.

Ремонтні роботи та обладнання були проведені і придбані при підтримці спонсорів, яким під час заходу ректор Віктор Євдокимов вручив подяки від імені керівництва і студентів університету.

Переконаний, що це все сприятиме гарному навчальному процесу, фізичному розвитку  і комфортному відпочинку студентів та викладачів у період перерв.

Зокрема, такі подяки отримали доброчинці: фінансовий директор Коростенського заводу МДФ Катерина Самчук, голова Житомирської міської організації роботодавців Олександр Онищук та директор Житомирського регіонального управління «ПриватБанку» Павло Макарєєв.

«Студентські роки, на мою думку, найкращі року в житті людини. Адже це не лише нові знайомства, друзі, переїзди, враження, життя в гуртожитку, незабутні лекції та сесії, смішні життєві історії, перший підзаробіток, дипломні роботи, а й час сміливих мрій і їхнє здійснення. Бути студентом означає бути побаченим та почутим, бо саме студентство кожного разу виборює право на власну думку. І хоча не завжди буває легко та просто її відстояти, студенти завжди тримають в своїх руках той стержень суспільства, який найважче зламати. Бути студентом означає не лише отримати студентський квиток і залікову книжку, а насамперед те, що ти відтепер є дорослою людиною, яка по-справжньому знає чого хоче. Тож усьому студентству бажаю здійснення усіх задумів, планів та мрій, а також впевненості у своїх силах, успіхів у навчанні та здоров’я. Усім викладачам бажаю сил, радості та задоволення від роботи щодня», – побажав Олександр Оніщук, за сприяння якого студенти, викладачі і співробітники  ЖДТУ вже з 1 вересня  відвідуватимуть відремонтовану та оновлену їдальню з широким асортиментом готових страв за помірною ціною.

У рамках посвяти  звучали вітання від голови облради, ректора і деканів – Володимира Котенка, Олексія Громова, Андрія Морозова, Олени Денисюк, Олени Лаговської,  які почесно вручили залікові та студентські квитки першокурсникам, які отримали найвищі конкурсні бали на своєму факультеті.

«Вітаю вас із отриманням цих найважливіших студентських документів і хочу, щоб ви знали, що навчатесь не лише в одному з кращих університетів регіону, але й країни», – додала Анжеліка Лабунська

Усі інші першокурсники  отримувализалікові книжки і студентські квитки із рук своїх деканів  одразу по завершенню урочистостей у навчальних аудиторіях ЖДТУ.

Вшанували на заході покладанням квітів і загиблих військових та мирних мешканців країни за період проведення АТО на Сході.

Концертну програму свята підготували творчі колективи технологічного університету та учасники вокального ансамблю «Акорд», разом з якими усі пристуні виконали гімн університету.

Також вітання першокурсники приймали від голови  профспілки студентів та аспірантів Владислава Савіцького, студентського ректора Олексія Жигадло.

У ЖДТУ цьогоріч започаткували нову традицію – запуск у небо повітряних кульок, який здійснили студентські декани факультетів.

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */