Аспірант ЖДТУ відвідав Чорнобиль разом з колегами-науковцями із 10 країн світу

Shares

Аспірант кафедри екології гірничо-екологічного факультету Житомирського державного технологічного університету Юрій Мандро  у в рамках Міжнародного семінару «Польовий курс з вивчення наслідків аварії на Чорнобильській АЕС для навколишнього середовища» протягом 5-8 вересня перебував у м. Чорнобиль.

Загалом зону відчуження також  відвідали молоді науковці  із 10 країн світу.   Відповідний семінар в Україні проводився вперше, але  на нього завітало аж 30 учасників (аспіранти, магістри, молоді доктори наук, які нещодавно захистилися, з провідних університетів і наукових закладів Великої Британії, Норвегії, Франції, Іспанії, Фінляндії, Чехії, Австрії, Японії, Китаю та України).

Лекції їм читали провідні європейські фахівці з радіоекології – професори Валерій Кашпаров, Девід Копплестон (Університет Стерлінг, Велика Британія), академік Норвезької академії наук директор Центру радіоактивності навколишнього середовища Бріт Салбу.

Крім лекцій, проект передбачав проведення лабораторних занять і безпосередньо поїздку у Чонобиль, де науковці  провели 13 годин  у супроводі фахівців Українського науково-дослідного інституту сільськогосподарської радіології на чолі з його директором і модератором курсу Валерієм Кашпаровим.

Після семінару  усі учасники  отримали сертифікати міжнародного значення.

 

Прес-служба Житомирського  державного технологічного  університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */