Юрій Смирнов із ЖДТУ став Чемпіоном України з більярдного спорту

Shares

Юрію Смирнову лише 18 років, але половину свого життя він професійно грає у більярд.

Нині хлопець закінчує перший курс факультету інформаційно-комп’ютерних технологій Житомирського державного технологічного університету, а нещодавно став Чемпіоном України під час змагань у Кіровограді.

Зокрема, житомирянин обіграв спочатку Владислава Косогова з рахунком 5:3, а у фіналі – Ярослава Тарнівецького з рахунком 6:3 і виграв Чемпіонат України з більярдного спорту «Динамічної піраміда».

Юрія Смирнова уже давно зарахували до числа найсильніших юніорів країни. За його плечима численні перемоги на рівні області, чемпіонство України серед юнаків у 2010 році, абсолютно чемпіонство України серед юнаків у 2013 році, «бронза» чоловічого Чемпіонату України в 2015 році.

«Професійно займатися більярдом почав у 9 років. Моїм першим тренером був Петро Коваленко, який зараз тренує молодих хлопців у БК «Арена», – розповідає Юрій Смирнов. – Протягом трьох років тренуюся з батьком і дідусем, які їздять зі мною на турніри. Тренування відбуваються по-різному, адже все залежить від моєї форми і значення турніру. Часом вистачає одного-двох тренувань, а буває займаюся протягом 2-3 тижнів щоденно. У більярдній проводжу 2-3 години. Намагаюся брати участь у різноманітних турнірах, куди мене допускають».

Юрій наголошує на користі більярду. Каже, що це розвиває його емоційну та психологічну витримку. Такий інтелектуальний вид спорту вимагає від гравця мати хороше мислення і бачення поля.

 

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */