Професору Петру Мельничуку присвоєно звання «Почесний ректор ЖДТУ»

Shares

Перше засідання новообраної Вченої ради Житомирського державного технологічного університету відбулося 12 травня.

Вчена рада ЖДТУ є колегіальним органом і утворюється на  термін до п’яти років з правом кооптації членів.  Її очолює  голова – ректор,  а до складу  входять за посадами проректори навчального закладу, декани, головний бухгалтер, керівники органів самоврядування, а також виборні представники, які представляють науково-педагогічних працівників і обираються з числа завідуючих кафедрами, професорів, докторів наук; виборні представники, які представляють інших працівників вищого навчального закладу і які працюють у ньому на постійній основі, відповідно до квот, визначених Вченою радою. Ниніншній склад Вченої ради ЖДТУ становить 38 осіб.

Під час зібрання ректор  університету Віктор Євдокимов озвучив рішення Вченої ради, відповідно до якого д.т.н., професору Петру Петровичу Мельничуку присвоєно звання  «Почесний ректор ЖДТУ».

Віктор Євдокимов від імені членів Вченої ради, викладачів, співробітників та студентів університету привітав Петра Мельничука із цим званням та подякував за роботу на благо і розвиток навчального закладу.

Мельничук Петро Петрович — доктор технічних наук, професор, 15 років очолював  Житомирський державний технологічний університет.

Працював практично на всіх науково-педагогічних посадах: старшого інженера науково-дослідної частини, старшого наукового співробітника, асистента, старшого викладача, доцента, заступника директора філіалу з науково-дослідної частини, першого проректора, ректора.

В 1974 році закінчив з відзнакою Житомирський філіал КПІ.  В 1984 р. захистив кандидатську дисертацію на тему: «Вплив зварювальних напружень на розвиток тріщин втоми». В 1989 році присвоєно звання доцента.  У 2000 р. нагороджений знаком «Відмінник освіти України». Нагороджений медаллю «10-річчя України», лауреат премії «Золота фортуна». В 2002 р. захистив докторську дисертацію на тему «Наукові основи чистового торцевого фрезерування плоских поверхонь». В 2003 р. отримав диплом доктора наук.

Автор понад 130 науково-методичних публікацій, з них 2 деклараційних патенти України, 2 підручника, 15 посібників, 5 монографій.

 

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Один коментар до “Професору Петру Мельничуку присвоєно звання «Почесний ректор ЖДТУ»”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */