«Пам’ятаємо, перемагаємо»: викладачі та студенти ЖДТУ вшанували загиблих у Другій світовій війні

Shares

У Житомирі 9 травня біля Монументу Слави представники влади області та міста, народні депутати, духовенство, громада, військовослужбовці, учасники АТО, прикордонники, правоохоронці, молодь взяли участь у меморіальному заході до 71-річниці з Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Хвилиною мовчання згадали усіх тих, хто поклав своє життя  за свою країну, нащадків та їхню  свободу.

По закінченні мітингу-реквієму на знак пошани житомиряни поклали квіти до Вічного вогню та Монументу Слави.

Подякували присутнім ветеранам за подвиг, а також вшанували загиблих у роки Другої світової війни ректор Житомирського державного технологічного університету Віктор Євдокимов, перший проректор Оксана Олійник, викладачі та співробітники навчального закладу, а також голова профкому студентів та аспірантів Владислав Савіцький, студентські декани, студентський актив ЖДТУ.

«У ці травневі дні ми щорічно згадуємо всіх тих, хто ціною власного здоров’я і життя зберіг мирне небо над нашими головами. Імена цих людей увійшли в історію, закарбувалися у нашій пам’яті і серцях, – зауважив ректор ЖДТУ Віктор Євдокимов. – Житомирщина 906 днів перебувала в окупації. Перемога у тій війні далася нам великою ціною: загинуло понад 120 тисяч наших земляків. Найменше, чим ми можемо віддячити їм – памятати, шанувати, розбудовувати свою країну».

 

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */