Делегація ЖДТУ взяла участь у відзначенні 24-річчя прийняття Конституції Туркменістану

Shares

Наприкінці квітня цього року в Житомирському державному технологічному університеті відкрили Українсько-Туркменський культурно-освітній центр, за участю почесних гостей із Посольства.

А вже  18 травня на запрошення  Надзвичайного і Повноважного посла Туркменістану в Україні Аманмурадова Нурберди Аманмурадовича делегація ЖДТУ, яку очолив ректор технологічного університету  Віктор Євдокимов, приєдналася  до урочистостей з нагоди Дня Відродження, Єднання та поезії Махтумкулі Фрагі та 24-ої річниці прийняття Конституції Туркменістану,  що проводили у Посольстві Туркменістану в Україні.

У рамках заходу, на якому також були присутні  радник ректора ЖДТУ, керівник Українсько-Туркменського центру  –  професор Ати Овезгельдиєв, а також заступник керівника Українсько-Туркменського центру  Олександр Прилипко, відбулося окладання квітів  до пам’ятника Махтумкулі Фрагі.

Нагадаємо, що на навчання до Житомирського державного технологічного університету студенти з Туркменістану почали приїздити з 2005 року, відтоді щорічно їх кількість збільшується. За словами заступника керівника Центру Олександра Прилипка, нині в ЖДТУ на факультеті інженерної механіки навчаються 6 студентів із Туркменістану. Вони дисципліновані, беруть участь у різноманітних культурних і соціальних заходах, акціях, а, повернувшись додому, допомагають розвивати машинобудування, ІТ-сферу, займаються екологічними проектами, гірництвом тощо.

 

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */