Студенти ЖДТУ можуть працевлаштуватися на сучасне європейське підприємство у Коростені

Shares

На пропозицію керівництва «Коростенського заводу МДФ» та деревообробного комбінату «УХЛК» Шевело В.М. та Самчук К.І. відповідно, щодо підготовки профільних спеціалістів, потреба в яких сьогодні стоїть дуже гостро – відгукнувся в.о.ректора Житомирського технологічного університету Віктор Євдокимов.

Вже 13 квітня в Коростені на базі заводу МДФ відбулась зустріч із представниками університету, на якій було досягнуто ряд домовленостей, основна з яких – це не лише навчання і практика, а й реальна можливість отримати престижну високоплачувану роботу для молодих спеціалістів на сучасному європейському підприємстві.

Таку можливість завдяки спільному проекту отримали студенти Житомирського технологічного університету. На підприємстві з виробництва МДФ плит та ламінованої підлоги використовується новітнє обладнання провідних компаній, таких як  Wemhöner та Siempelkamp.  Незабаром ці лініі виробництва стануть майданчиком для практики житомирських студентів.

«На базі університету ми будемо давати теоретичні знання, ми будемо давати в межах використання інформаційно-комп’ютерних технологій. Що стосується лабораторних, практичних занять, які потрібно буде проводити тут: тут будуть філії кафедр і всі заняття будуть проходити на реальних технологічних процесах», – розповідає в.о.ректора Житомирського державного технологічного університету Віктор Євдокимов.

Сучасні виробництва потребують спеціалістів якісного нового рівня підготовки і Коростенський завод МДФ готуватиме висококваліфіковані кадри на базі своєї виробничої лінії – розповідає директор підприємства Володимир Шевело.

«Випускники ВУЗів трошки віддалені від виробництва. Треба сумістити навчання з практичним виконанням своєї роботи. Фірма зацікавлена навіть оплатити певні навчання, практики, заохотити студентів для того, щоб мати собі кваліфіковані кадри», – каже Володимир Шевело.

В рамках проекту в Житомирському технологічному університеті поліпшать матеріально – технічну базу та розширять перелік спеціальностей.

«Є такі спеціальності, де ми будемо подаватися на розширення ліцензії, на збільшення кількості набору студентів на першому та п’ятому курсі. І, звичайно, це буде відкриття нових спеціальностей під потреби цього заводу. Тим більше, що тут йде будівництво ще одного нового заводу на велику кількість працюючих і вже під той завод, який буде запроваджений, буквально найближчим часом ми будемо також готувати спеціалістів і відкривати нові спеціальності», – розповідає Віктор Євдокимов.

Поряд з заводом МДФ вже будується нове підприємство – сучасний деревообробний комбінат. За оцінками керівництва, для укомплектування нового підприємства та вже діючого найближчі 2-3 роки щороку є потреба близько в 100 нових робітників.

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */