Ректор та профком ЖДТУ вшанували загиблих ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Shares

В рамках відзначення 30-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС у Житомирі   26 квітня   провели мітинг-скорботи біля пам’ятного знака «Чорна біль», під час якого вшанували пам’ять загиблих, померлих ліквідаторів Чорнобильської катастрофи.

Участь у цьому заході взяли ректор Житомирського державного технологічного університету Віктор Євдокимов та голова профкому студентів і аспірантів Владислав Савіцький.

Разом з представниками влади, громади, колективів установ та підприємств міста, офіційною делегацією Японії і школярами, вони поклали квіти до пам’ятного знака «Чорна біль».

Відомо, що на гасіння пожежі після аварії на атомному реакторі із Житомирщини було відправлено сформований загін із 289 вогнеборців, 107 з яких до чергової річниці аварії не дожили.

«Саме цим людям і тисячам інших ми завдячуємо тим, що можемо сьогодні жити у нашій країні. Вони відвернули екологічне лихо від України і від усього світу, – відзначає ректор ЖДТУ Віктор Євдокимов. – Їх подвиг важко переоцінити і людство у боргу перед кожним з тих, хто віддав своє здоров’я і життя за наш порятунок. На сьогоднішній день ми вже знаємо багато інформації про Чорнобильську трагедію,  деякі висновки зроблені, але той факт, що  ліквідатори у перші хвилини після аварії самовіддано пішли у бій з невидимим ворогом, аби   не допустити катастрофи більших масштабів, розуміючи, що звідти може і не повернуться, залишається беззаперечним. Ми маємо пам’ятати, поважати кожного і згадувати їх не лише у чергову річницю аварії».

 

Прес-служба Житомирського державного технологічного  університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */