Найбільший факультет ЖДТУ відзначив 39-річчя

Shares

У Житомирському державному технологічному університеті 1 квітня  відзначали День народження факультету інформаційно-комп’ютерних технологій.

З цієї нагоди напередодні влаштували святковий концерт, де студентів і викладачів   розважали аніматори, творчі колективи вузу, гурт «Оріон» та КВН-команда, а також  фокусник та інші.

«Радий вас усіх вітати з цим днем, – звернувся до присутніх під час концерту новообраний ректор Житомирського державного технологічного університету Віктор Євдокимов. – Мені приємно констатувати, що сьогодні ФІКТ- це найбільший факультет нашого університету. З року в рік під час вступної кампанії ми переконуємося, що спеціальності цього факультету дуже популярні та престижні. Варто відзначити, що своїми здобутками нинішні студенти факультету інформаційно-комп’ютерних технологій, а також випускники попередніх років, створюють позитивний імідж технологічного університету загалом. Такими людьми пишається ЖДТУ і я дякую за це викладачам, які свого часу доклали максимум зусиль і продовжують це робити, аби поділитися своїми знаннями і досвідом з кожним студентом».

Більше фото http://geometria.org.ua/zhdtu/events/917838?__redirectCity=zhz

Ректор також вручив подяки від управління освіти і науки  Житомирської державної адміністрації та Житомирського державного технолоігчного уінвесритету викладачам і співробітникам ФІКТу. Грошові премії отримали кращі студенти факультету за спортивні та наукові досягнення, активну громадську і волонтерську діяльність.

Подяку від Житомирської ОДА отримав і декан факультету інформаційно-ком’ютерних технологій Андрій Морозов, який очолює його вже два роки. У своєму вітальному слові він подякував усім попереднім очільникам факультету, які спільно розвивали факультет протягом усього терміну його існування.

«Усі ці 39 років наш факультет розвивався, зростав, рухався вперед. Це безумовно заслуга професорсько-викладацького складу, деканів, – відзначив Морозов. – Від усього нинішнього колективу дякую усім їм, бо те, що зараз ми святкуємо 39-річчя успішного факультету – це заслуга кожного з них. Наші студенти хочуть бути першими у всьому і їм це вдається. На 7 напрямках підготовки ФІКТу навчається 1258 студентів, 991 з яких на денній формі і більше 70% за бюджетні кошти. Цьогоріч на першому курсі навчається двоє студентів, які на ЗНО з математики отримали 200 балів. Студенти беруть участь у різноманітних проектах, їздять за кордон, проходять курси, працевлаштовуються на 2-3 курсі. Маємо двох студентів, які отримують щомісячно стипендію у розмірі 2 500  гривень від житомирської ІТ-компанії. Ми влаштовуємо цікаві заходи, проводимо конференції, ділимося інформацією з абітурієнтами. Факультет  продовжує розвиватися у ногу з часом».

Вітали факультет і представники ІТ-компанії  QAP, з якою вже склалася багаторічна співпраця.  Було анонсовано   розширення напрямків курсів з WEB-програмування. Відтепер, окрім стандартних мов програмування, студенти  ЖДТУ матимуть змогу пройти інтенсивний курс «Salesforce.com developers» та опанувати розробку  однієї із найінноваційніших CRM систем – salesforce.com.

Традиційно на факультеті влаштували конкурс стінгазет та вітальних листівок, оглянути які можна було на другому поверсі ЖДТУ.

В рамках святкування 39-річчя ФІКТу провели конкурс мемів, де перемогу за кількістю голосів користувачів соцмереж отримала робота Вадима Миколайчука (група СІ-69). Футбольний турнір виграла команда хлопців 3 курсу (група РА-16), а друге місце у команди 2 курсу (СІ-70). Переможцем квесту стала команда «Зайчики» (група СІ-69). У групи СІ-69 також перше місце у конкурсі стінгазет, а друге та третє – у груп Пі-49в та РА-17 відповідно.

Студентку Валерію Дем’янюк відзначили як кращу за результатами опитування серед викладачів. Усі переможці отримали солодкі подарунки,  а також подарунки від спонсорів та друзів факультету. Окремо сертифікати від салону краси Наталії Маліновської отримали дівчата-старости груп факультету-іменинника.

Спонсори святкових заходів на факультеті ІКТ ЖДТУ: турагенство «На валізах», родина депутатів Людмила та Володимир Кропивницькі, студентський профком в особі Владислава Савіцького,  ІТ-комапанія  QAP, «ТелеКонтакт», кінотеатр «Україна» маслозавод «Рудь».

 

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */