Факультет інженерної механіки ЖДТУ відзначив 40-річчя

Shares

У грудні традиційно в Житомирському державному технологічному університеті святкують День народження факультету інженерної механіки. Саме з цього факультету свого часу  і розпочалась історія вузу. Нинішній ФІМ почав формуватися у надрах загальнотехнічного факультету КПІ.

Перший набір за денною формою навчання  на єдину спеціальінсть  «Технологія машинобудування, металорізальні верстати та інструменти» складав 50 студентів. Втім, за роки існування на факультеті було підготовлено тисячі інженерів-механіків, які стали гордістю ЖДТУ та загалом Житомирщини.  Серед випускників першого випуску денної форми навчання –  ректор ЖДТУ – професор, д.т.н. Мельничук П.П, проректор ЖДТУ – доцент, к.т.н. Виговський Г.М, декан факультету інформаційно-комп’ютерних технологій ЖДТУ – доцент, к.т.н. Кирилович В.А та інші.

Випускники останніх років працюють на промислових підприємствах, автомобільних господарствах, банківських структурах, наукових установах Житомира, Києва та інших міст України.

Про все це під час вітального слова  на концерті 17 грудня зі сцени нагадав декан факультету інженерної механіки Олексій Громовий та передав слово попереднику –  Володимиру Сєрову, який очолював ФІМ до нього.

Обоє переконані, що студенти факультету інженерної механіки мають гарні перспективи і повинні займатися розвитком промисловості країни, а та база знаь, яку отримують в ЖДТУ всіляко сприятиме цьому.

«Мені дуже приємно привітати викладачів, співробітників, випускників і студентів нашого університету, які мають безпосереднє відношення до машинобудування, транспортної галузі, що створюють базу для їх розвитку і формують майбутнє, – зауважив декан Олексій Громовий. – Інженер-механік – фахівець з вищою технічною освітою в області проектування, конструювання та експлуатації технологічного обладнання. Майстри цієї професії затребувані завжди і всюди, особливо в нашу еру високих технологій. Завдяки їх зусиллям і професіоналізму були створені і створюються всі виробничі потужності країни. Вони є своєрідним стрижнем колективу будь-якого промислового підприємства. Їх праця необхідна будь-якій компанії, в якій є технологічне обладнання, різні механізми, машини і агрегати».

До привітань з нагоди 40-річчя факультету приєднався  проректор з науково-педагогічної роботи та соціального розвитку   Житомирського державного технологічного університету Віктор Євдокимов. За його словами, сьогодні факультет, як і промислова та інженерна сфера країни, переживають складні часи, але надія на краще є. Власне, композицією з такими словами студенти й розпочинали концерт.

«Сьогодні в державі інженерним і технічним спеціальностям   приділяється не така увага, як хотілося б. Однак, я особисто, і ті люди, які працюють в нашому університеті і на факультеті інженерої механіки, віримо, що все налагодиться. Зі своєї сторони ми прикладаємо до цього максимум зусиль. Завдяки роботі декана Сєрова, факультет має своє обличчя, свою репутацію та існує донині, – пояснив проректор Євдокимов. – Декану Громовому доводиться чимало працювати і розвивати свій факультет. Ви найстрші в університеті і дуже хочеться, щоб кожен факультет мав у своїй історії таку дату, а вам бажаю гідно зустріти 100-річчя».

Студентський профком ЖДТУ Владислав Савіцький зачитав список кращих студентів факультету, яких було відзначено грошовими преміями.

Далі концерт продовжився виступами студентів із колективів «Гармонія» й «Акорд», інших. На присутніх чекали музичні привітання від гурту «Разом ліпше» та екстремального дуету Юлі та Костянтина.

В рамках святкування 40-річчя ФІМ проводився збір коштів на подарунки для вихованців  Кмитівського будинку-інтернату. Студентський декан факультету Вадим Наумчук повідомив, що було зібрано 4221 грн.

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */