Вікторія Гапон із гірничо-екологічного факультету ЖДТУ завоювала «бронзу» на Чемпіонаті України з самбо

Shares

Днями у Харкові завершився Чемпіонат України з боротьби самбо серед студентів ВНЗ, участь в якому взяли 158 спортсменів із 9-ти регіонів. Вони представляли 31 вищий навчальний заклад. Загалом було розіграно 20 комплектів нагород: по 10 – у чоловіків і жінок.

Зокрема, Житомир на змаганнях успішно представили студенти – Аліна Богачук (3 місце), Любов Поплавська (3 місце), Оксана Осівчук (5 місце), Катерина Нечипорук (3 місце), Михайло Маковецький (7 місце), Ростислав Сергійчук (13-18 місце), Олександр Шевчик (2 місце), які в загальному результаті набрали 178 очок і таким чином їхній вуз посів 9 місце у загальному рейтингу навчальних закладів-учасників.
Від Житомирського державного технологічного університету на Чемпіонаті була студентка першого курсу гірничо-екологічного факультету Вікторія Гапон, яка отримала 3-тє місце (30 очок) у категорії 64 кг. Тренер Кумечко О.М. Зважаючи на це, ЖДТУ у загальному рейтингу команд має 23-26 місце. 

Вікторія навчається у групі ЕО-35, влітку цього року на Кубку України з боротьби самбо серед юніорів, юнаків, дівчат і дітей старшого віку (1997-98) здобула перше місце, з цим її особисто під час святкування 1 Вересня привітав ректор ЖДТУ Петро Мельничук.

«Боротьбою я займаюся майже 4 роки, тренуюсь я в ДЮСШ № 2 у Кумечко Олени Миколаївни., – відзначає студентка технологічного університету Вікторія Гапон. – Вважаю, що жіноча боротьба – це красиво. Для мене самбо і дзюдо – більше, ніж просто захоплення. Рідні та друзі добре відносяться до цього всього і пишаються моїми досягненями. Наразі маю 10 медалей, 5 кубків і понад 30 грамот, але хотілося б уже вийти на європейський рівень. Поки завойовую нагороди на змаганнях в українських містах – Києві, Львові, Луцьку, Сумах, Черкасах, Кривому розі та інших. Частіше всього поїздки спортсменів фінансують, але інколи доводиться їхати за власний рахунок. Вже два місяці доводиться поєднувати навчання у вузі із тренуваннями, але я встигаю. Щоденно займаюся по півтори години. Такі тренування маю 6 разів на тиждень. Спорт загартовує як фізично і духовно, змінює світогляд, об’єднує людей, також розвиває розумові навички і виховує в кожному патріотизм».

 

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */