На Чемпіонаті світу з рукопашного бою студент ЖДТУ Олександр Сокольчук виборов ІІІ місце

Shares

Житомирянин Олександр Сокольчук виграв «бронзу» в командному заліку на чемпіонаті світу з рукопашного бою, який   відбувався  у  німецькому місті Штайнфорд. Зокрема, в командній першості («стінка на стінку») у ваговій категорії до 80 кг. Олександр виграв три бої з чотирьох.

«В першому поєдинку я «в суху» –  5:0, здолав суперника з Нідерландів. Потім 6:4 виграв у суперника з Німеччини. На жаль, програв третій бій іншому українцю з Києва. А в останньому поєдинку знову виграв. В підсумку наша команда стала третьою. Перемогу тут святкували німці, срібло дісталося рукопашникам з Нідерландів, – розповів «Спортивному Житомиру» Олександр Сокольчук, повідомляє прес-служба Житомирського державного технологічного університету.

В індивідуальній першості житомирянин виграв три з п’яти поєдинків, причому двічі переміг киянина, якому програв в «стінці». Але в підсумку Олександр був четвертим.

«Це був мій перший Чемпіонат світу. Дуже сподобалася організація, хоча були деякі проблеми із суддівством. Щодо суперників, то завжди найважче з українцями. В нас дуже сильна команда з рукопашного бою, тому наші суперники дуже сильні. – розповів Олександр Сокольчук.- Також хочу подякувати за підготовку до змагань Леоніду Михайловичу та Артему Леонідовичу Українцям.

Олександр Сокольчук – майстер спорту України з рукопашного бою, член національної збірної України, тренер в СК «Андеграунд». Займається рукопашним боєм вже 14 років, а у вересні розпочав тренерську кар’єру.

«На секцію віддали батьки, сподобалося. Сім років тому переїхав у Житомир і почав тренуватися у Леоніда Українця. З вересня спробував себе на тренерській. Цікаво спілкуватися з людьми, навчати їх тому, чого я навчився  протягом 14 років. Працюю з молоддю від 18 років, хоча хочеться набрати ще групу дітей», – говорить спортсмен Сокальчук.
Зараз Олександр Сокольчук планує взяти участь у кубку України з рукопашного бою і пройти на наступний Чемпіонат світу  й виграти його.

Відзначимо, що хлопець наразі навчається на 5 курсі факультету інженерної механіки Житомирського державного технологічного університету (спеціальність «Автомобілі та автомобільне господарство», група ААГ-13-1). У вузі Олександра вітають  із здобутим високим результатом та бажають подальших успіхів у його спортивній кар’єрі.

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */