Ще двом студентам ЖДТУ призначено «Президентську» стипендію на І семестр

Shares

На своєму офіційному порталі Міністерство освіти і науки України оприлюднило наказ № 1124 від 30.10.2015 «Про призначення персональних стипендій студентам вищих навчальних закладів».

Серед стипендіатів у списку є студент факультету інформаційно-комп’ютерних технологій  Житомирського державного технологічного університету Олександр Дюков, якому виплачуватимуть  іменну стипендію ім. М.С. Грушевського протягом І семестру 2015/16 навчального року.

Ще одним наказом Міносвіти  № 1067 від 12.10.2015 призначено академічні стипендії Президента України студентам вищих навчальних закладів на І семестр 2015-2016 навчального року. В їх числі представники  ЖДТУ   – Ліна Булигіна і Роман Петрів.

«Ліна Булигіна  – студентка ІІІ курсу  факультету економіки та менеджменту Житомирського державного технологічного університету напряму підготовки 6.030504 «Економіка підприємства».  За час навчання проявила себе уважною, старанною та ініціативною студенткою. Навчальний план виконує своєчасно, навчається на відмінно, – повідомляють у деканаті ФЕМу. – Студентка має високу теоретичну підготовку, бере активну участь у науковій роботі та громадській діяльності. У 2013 році успішно закінчила курс Житомирської Освітньої муніципальної програми для молоді «Школа Місцевого Самоврядування». У грудні  2014 року брала участь у Всеукраїнському молодіжному  форумі по лідерству “ILead” (м. Київ), а в  лютому 2015   –  у роботі Міжнародної зимової школи-2015 «Цінності в економіці та бізнесі» (м. Суми) та у молодіжному форумі HR Today і пройшла серію тренінгів та майстер-класів в сфері HR. Ввічлива та щира, розсудлива, врівноважена, дисциплінована. Користується авторитетом в студентському середовищі».

Роман Петрів на факультет інформаційно-комп’ютерних технологій ЖДТУ вступив після навчання у технологічному коледжі.

«Я здобуваю освіту за спеціальністю «Програмна інженерія». Університет дав мені багато перспектив для розвитку себе як програміста. Тут я познайомився з багатьма цікавими людьми, які в подальшому стали моїми друзями та колегами,- відзначає Роман. –  На початку першого року навчання в університеті в мене з’явився шанс потрапити на довготермінові навчальні курси до великої ІТ-компанії «ISM Ukraine». Звісно, втратити такий шанс було б нерозумно, тому, починаючи з першого курсу, я навчався професії в кращих спеціалістів університету та компанії «ISM Ukraine».  Після закінчення курсів я  брав участь у розробці дуже цікавого проекту «Edumeter», який полягав у створенні системи у вигляді веб сайту, на якому користувачі можуть переглядати, порівнювати рейтинги шкіл, побудовані на результатах ЗНО. Це дало мені можливість практикуватися, вчитися  працювати в команді, відчувати відповідальність.

На другому році навчання в університеті я отримав роботу в команді «easygenerator» компанії «ISM Ukraine».  Щоб  тримати руку на пульсі сучасних технологій, я намагаюся часто спілкуватися з багатьма розумними людьми, відвідувати найцікавіші ІТ-форуми, проходити онлайн курси. Житомирський державний технологічний університет  дав мені можливість  брати  участь в командних олімпіадах зі спортивного програмування всеукраїнського та міжнародного масштабів. Завдячуючи, перш за все, декану факультету інформаційно-комп’ютерних технологій – нашому тренеру, який навчає   команду програмуванню, викладачам, які нас підтримують, ми регулярно беремо участь у щорічній багатоетапній олімпіаді зі спортивного програмування, що починається в м. Хмельницькому. Минулого року наша команда посіла перше місце серед природничих вищих навчальних закладів у фіналі всеукраїнської олімпіади з програмування в м. Харкові.

Вже в цьому році ми вперше брали участь в півфіналі першості світу зі спортивного програмування  у  Вінниці. Сподіваюся, до наступного року ми станемо сильнішими, досвідченішими, впевненішими та зможемо показати гарний результат.  Дякую своєму факультету, компанії «ISM Ukraine», університету загалом за величезний внесок у майбутнє студентів,  за підтримку та допомогу», – пояснює Роман Петрів.

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */