Випускники ЖДТУ 21 століття виграли волейбольний турнір пам’яті Дмитра Желєзного

Shares

У Житомирі відбувся волейбольний турнір пам’яті чудового тренера, засновника та першого завідувача кафедри фізичного виховання та спорту Житомирського державного технологічного університету Дмитра Желєзного.

«Цим спортом (волейболом) займався відомий в Україні спортсмен Желєзний Дмитро Васильович. Його вже немає. Сьогодні ми просто в пам’ять проводимо більш розширену його формулу. Йому було б 75 років, але він пішов із життя декілька років тому»,-  пояснив ректор технологічного університету Петро Мельничук.

Турнір у стінах  вузу проводиться вже вшосте. Цього року він набув офіційного статусу та був проведений спільно із Житомирським обласним відділенням Національного олімпійського комітету України.

Участь у турнірі взяли 4 команди різного віку. За результатами гри, І місце здобула команда випускників ЖДТУ ХХІ сторіччя, ІІ місце – нинішні студенти ЖДТУ, ІІІ місце – випускники ЖДТУ ХХ сторіччя. Також, за участь у змаганні медалі отримали юні спортсмени дитячо-юнацької спортивної школи.

«Мы учередили кубок. И с этого года мы будем проводить турнир памяти Железного и переходящий кубок ежегодно. В планах у нас приглашать и команды Винници, Киева, и может его родины – Черновцов. Первый год это мы собрали как бы все поколения  нашого вуза», – додав Григорій Засік, завідувач кафедри фізичного виховання ЖДТУ.

Нагадаємо, що  доцент, Заслужений працівник фізичної культури і спорту України, майстер спорту СРСР, відмінник освіти Желєзний Д.В очолював кафедру з 1980 по 2000 р.р. Саме за його керівництва спортсмени університету набули великого авторитету на обласних і республіканських змаганнях. Із його ініціативи та безпосереднього керівництва почалося активне створення спортивних клубів, спорудження багатьох спортивних об’єктів, та проведення цікавих спортивних змагань.

 

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */