Викладачу ЖДТУ Анатолію Панішеву присвоєно звання «Заслужений діяч науки і техніки України»

Shares

Шість освітян з Житомирської області отримали почесні звання з нагоди професійного свята. Указ про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня працівників освіти 4 жовтня 2015 року підписав президент Петро Порошенко.

«За значний особистий внесок у розвиток національної освіти, підготовку кваліфікованих фахівців, багаторічну плідну педагогічну діяльність та високий професіоналізм», – зазначено у документі.

Зокрема, почесне звання «ЗАСЛУЖЕНИЙ ДІЯЧ НАУКИ І ТЕХНІКИ УКРАЇНИ» присвоєно ПАНІШЕВУ Анатолію Васильовичу — завідувачеві кафедри програмного забезпечення систем факультету інформаційно-комп’ютерних технологій Житомирського державного технологічного університету, доктору технічних наук, професорові.

Нагадаємо, що Анатолій Панішев  у 1967 році закінчив факультет автоматизації виробництва Харківського інституту радіоелектроніки (Харківський національний університет радіоелектроніки). В 1968 р. працював викладачем електротехнічних дисциплін в індустріальному технікумі (м. Інта, республіка Комі ).

З 1969 р. інженер, асистент кафедри технічної кібернетики Харківського інституту радіоелектроніки (Харківський національний університет радіоелектроніки). У 1974 р. захистив кандидатську дисертацію по спеціальності 05.13.01 – технічна кібернетика, теорія інформації. З1975 р. ст. викладач, доцент ЖФ КПІ. Далі з 1980 р. доцент кафедри автоматики та обчислювальної техніки Харківського автомобільно-дорожнього інституту. У 1989 р. захистив докторську дисертацію. З 1991 р. професор, завідувач кафедри інформатики Харківського автомобільно-дорожнього інституту. В 1991-1992 роках працював по сумісництву в ЖФ КПІ, заснував і очолив кафедру програмного забезпечення обчислювальної техніки. В 2001 році остаточно перейшов працювати в Житомирський інженерно-технологічний інститут, створив нову кафедру інформатики та комп’ютерного моделювання , став її засновником та першим завідувачем. Опубліковано понад 150 наукових праць. Під його керівництвом захистило кандидатські дисертації 13 аспірантів.

Саме з ім’ям А.В. Панішева пов’язаний початок підготовки програмістів у ЖДТУ.

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */