Студенти ЖДТУ привітали бійців у Житомирському госпіталі з Днем Захисника України

Shares

Протягом 10 днів у Житомирському державному технологічному університеті в рамках акції «Час для добра» збирали допомогу для бійців, що наразі перебувають на лікуванні у місцевому госпіталі

Ініціатором такого флешмобу виступила студентка факультету економіки та менеджменту Віталія Нетребін. Дівчина, починаючи з минулого року, неодноразово провідувала військових і навіть разом з подругою Наталією Гончаренко влаштовували благодійний ярмарок у  ЖДТУ, під час якого виручили значну суму  коштів на придбання ліків у госпіталь.

Нині ж її ідея охопила чи не увесь вуз, тож уже 12 жовтня разом зі студентами Віталія привезла у госпіталь першу частину зібраної допомоги – солодощі, чай, каву, засоби гігієни, одяг, шкарпетки, цукор та інше.

«Я думала, яким чином залучити до акції більше людей, аби не лише зібрати допомогу, але й нагадати молоді, що війна триває і наші герої потребують  уваги та підтримки,- ділиться п’ятикурсниця ФЕМу Віталія Нетребін. – Про флешмоб «Час для добра» розповіла у своєму деканаті і там це сприйняли дуже добре, тож вже наступного дня на своїх сторінках у соцмережах студенти й співробітники  вузу почали викладати  звіти про виконання умов акції. Зокрема, потрібно було щось обрати зі списку потреб, який надали волонтери госпіталю, придбати і принести у кабінет студентського ректорату, а також кинути виклик приєднатися до акції трьом чи більше людям».

Цікаво, що під час акції, учасники кидали виклики не лише окремим людям – одногрупникам, друзям, але й практикували, коли співробітники одного деканату пропонували своїм колегам з іншого деканату приєднатися до акції або ж одна група факультету запрошувала однокурсників з інших груп.

По завершенню першого етапу акції усі бажаючі студенти ЖДТУ змогли навідатися у госпіталь та особисто роздати дещо із зібраного та привітати хлопців із Днем Захисника України, а ті в свою чергу дякували за зустріч, пригощали чаєм і ділилися історіями з війни.

Разом із Віталією Нетребін  Житомирський військовий госпіталь провідали студентський ректор ЖДТУ Сергій Цвяк, студентські декани –   Олег Гаращук та Олег Ярощук, студенти різних факультетів – Сергій Ковальчук, Владислав Остапчук, Олексій Жигадло, Олена Загоровська, Регіна Рудзей.

 

Прес-служба Житомирського державного технолоігчного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */